Jure Meglič veslo odložil v kot

Slovenski kajakaš, ki je zadnja leta nastopal za Azerbajdžan, se je pri 32 letih odločil za konec kariere.

Objavljeno
27. januar 2017 18.27
Kajakaš Jure Meglič. Tacen,06.08.2014
Š. Ro.
Š. Ro.
Ljubljana - Slovenski kajakaš Jure Meglič je veslo odložil v kot. V športni pokoj so 32-letnika, ki je od leta 2014 nastopal pod azerbajdžansko zastavo, pahnile zdravstvene težave.

Meglič je svoj največji posamični uspeh je dosegel leta 2010 pred domačimi navijači na svetovnem prvenstvu v Tacnu, kjer je osvojil bron, istega leta je postal še evropski podprvak v Bratislavi, kjer ga je prehitel le reprezentančni kolega Peter Kauzer. V letih 2006, 2007 in 2011 je kot član kajakaške ekipe priveslal do naslova ekipnih evropskih prvakov, leta 2010 pa je slovenska ekipa kajakašev na evropskem prvenstvu osvojila bron. Leta 2007 je v Tacnu priveslal do prve zmage v svetovnem pokalu, leta 2011 je prav tako v Tacnu na tekmi svetovnega pokala osvojil drugo mesto, leta 2012 pa je bil najboljši še na zadnji tekmi svetovnega pokala sezone v Bratislavi.

Zaradi sanj o olimpijskem nastopu, je prestopil v azerbajdžansko ekipo. Pravila namreč dovoljujejo nastop le enega kajakaša iz posamične države na olimpijskih igrah, kar pa je ob konkurenci Petra Kauzerja pomenilo precej majhne možnosti za pot v Rio de Janeiro.

V zadnjih letih so ga pestile poškodbe, zaradi težav s hrbtom je moral tudi pod nož. »Svetovali so mi, naj hrbta ne obremenjujem več in naj premislim o tem, da v prihodnosti končam svojo kariero. Ravno v času, ko sem se odločal, ali naj končam ali nadaljujem tekmovalno kariero, čeprav sem bil zaradi bolečin skeptičen, sem dobil ponudbo, da bi kot drugi trener v avstrijski reprezentanci sodeloval s Helmutom Oblingerjem. Odločitev je bila potem nekoliko lažja, saj sem si predstavljal, da bi po končani karieri pot nadaljeval kot trener,« je dejal Meglič, ki bo tako v trenerski vlogi še zmeraj tesno ostal povezan s slalomskimi kolegi.