Kajakaši brez finala v Deep Creeku

Kajakaši Janoš Peterlin, Simon Brus in Martin Albreht so na svetovnem prvenstvu obstali v polfinalu.

Objavljeno
20. september 2014 09.38
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Deep Creek - Slovenski kajakaši Janoš Peterlin, Simon Brus in Martin Albreht so neuspešno nastopili v polfinalu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah, kjer se jim ni uspelo uvrstiti v najboljšo deseterico.

V polfinalu je bil najboljši Avstralec Lucien Delfour s časom 100,82, drugi je bil Nemec Sebastien Schubert (+0,19), tretji pa Francoz Boris Neveu (+1,08).

Izmed Slovencev je bil najvišje Peterlin, ki je s pribitkom dveh sekund končal na 24. mestu (+8,25): »Napaka se je zgodila že v prvih vratih, ko me je rola zagrabila in potegnila v levo, tako da sem bil prepozen za druga vrata in nato še dotaknil tretja. Če bi imel čisto vožnjo, bi lahko prišel visoko, morda tudi v finale. Progo so precej spremenili, skoraj vsa vrata, imeli so nekaj težav, tako da so jo velikokrat spreminjali, je pa za vse enaka, na koncu bo zmagal najboljši,« je povedal Peterlin.

Brus je bil s šestimi kazenskimi sekundami na 32. mestu (+14,04): »Na progi je preveč gob, kot pravimo tem zračnim mehurjem, ki premetavajo čoln sem in tja. Ni šlo, nikakor nisem mogel sestaviti dobre vožnje,« je komentiral svoj nastop.

Albreht je polfinale končal na 37. mestu (+58,01): »Voda na tej progi je precej zahtevna že sama po sebi, postavitev vrat pa je zelo težka. Na ogledu so celo premaknili nekaj vrat, kar je nenavadno za svetovno prvenstvo. Potrudil sem se po najboljših močeh, a se žal ni izšlo. Zelo sem razočaran, ciljal sem na finale, mislim, da je bil dosegljiv, škoda mi je teh dotikov, medtem ko za izpuščena vrata nisem povsem prepričan, da so imeli sodniki prav.«

Vsi trije slovenski kajakaši bodo danes popoldne nastopili še na moštveni tekmi, poleg njih pa še kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič v polfinalu.

 

Rezultati SP

K1, polfinale (m)

1. Lucien Delfour (Avs) 100,82 (0 kazenskih sekund)

2. Sebastien Schubert (Nem) +0,19 (0)

3. Boris Neveu (Fra) +1,08 (0)

...

24. Janoš Peterlin (Slo) +8,25 (2)

32. Simon Brus (Slo) +14,04 (6)

37. Martin Albreht (Slo) +58,01 (52)