Kauzer, Savšek, Terčeljeva in Bizjakova v prednosti

Po prvem krogu izbirnih tekem za sestavo slovenske reprezentance so zmage romale v roke favoritov.

Objavljeno
06. maj 2017 17.53
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Tacen - Slalomisti na divjih vodah so danes v Tacnu začeli z izbirnimi tekmami za sestavo reprezentance, ki bo letos nastopala na največjih tekmovanjih. V nedeljo in prihodnji konec tedna bodo na Savi sledile še tri tekme. Na prvi tekmi so se zmag veselili Peter Kauzer, Benjamin Savšek, Eva Terčelj in Nina Bizjak.

Najbolj izenačen razplet je bil v konkurenci kajakašev, kjer je bil najboljši Peter Kauzer, a se mu je zelo približal tekmovalec tacenskega kluba Žan Jakše, ki je zaostal za vsega 79 stotink sekunde. Tudi na tretje mesto je priveslal predstavnik domačega kluba iz Tacna Martin Albreht, ki pa je za Hrastničanom zaostal za nekaj več kot dve sekundi.

Nekoliko večjo prednost - dobre sekunde in pol - pred najbližjo zasledovalko Uršo Kragelj si je priveslala zmagovalka prve tekme med kajakašicami Eva Terčelj. Na tretje mesto se je uvrstila Ajda Novak, ki pa je za vodilno Terčeljevo zaostala že za osem sekund. Med kanuisti je s progo najbolje opravil Benjamin Savšek. Tri sekunde in pol za njim je zaostal Luka Božič, na tretje mesto pa se je uvrstil Anže Berčič, ki je zaostal za tri sekunde in 81 stotink.

Najvišjo prednost na tekmi si je med kanuistkami zagotovila Nina Bizjak. Klubsko kolegico Aljo Kozorog je namreč prehitela za kar 17 sekund, medtem ko je tretjeuvrščena Lea Novak, ki je sicer še mladinka, v cilj priveslala z 48 sekundami zaostanka. Med dvojci sta nastopila le mladinca Maj in Vid Oštrbenk. Druga izbirna tekma bo na sporedu v nedeljo. Kvalifikacijska vožnja se bo začela ob 10.20, finale pa ob 12.00.