Kevinu Venti malo zmanjkalo za finale

Slovenski strelec Kevin Venta je na tekmi svetovnega pokala v Münchnu osvojil 15. mesto.

Objavljeno
20. maj 2017 14.37
vidic strelci
N. Gr.,STA
N. Gr.,STA
München - Kevin Venta je na tekmi svetovnega pokala osvojil 15. mesto z malokalibrsko pištolo na 50 metrov. Ormožan je zadel 555 krogov, do finalnega nastopa pa so ga ločili trije krogi. V kvalifikacijskem delu je bil najboljši Južnokorejec Daemyung Lee, ki je zadel 567 krogov.

Venta je v zahtevnih razmerah dobro opravil svoj nastop, vseskozi je bil v igri za finale, pokopala pa ga je tretja serija, ko je zadel le 90 krogov. Po dvakrat je zadel 94 in 92, enkrat pa še 93 krogov, kar mu je na koncu navrglo uvrstitev v "top 15", kar je v tej izostreni konkurenci zelo dober izid. Ormoški strelec se je v tej sezoni izkazal tudi na uvodni tekmi svetovnega pokala v New Delhiju, kjer je z malokalibrsko pištolo zasedel 11., z zračno pištolo pa 12. mesto.

Na dvodnevni tekmi z malokalibrsko športno pištolo na 25 metrov je Denis Bola Ujčič zasedla 82. mesto. Po petkovem "prvem polčasu" je bila na 48. mestu, potem ko je v šestih serijah po pet strelov zadela 283 krogov, njen današnji nastop v hitrostrelnem programu pa se je povsem izjalovil, saj je zadela 270 krogov in s skupno 553 krogi končala na repu razpredelnice.

Na petkovi ženski tekmi z zračno puško je Živa Dvoršak zasedla 32. mesto, potem ko je zadela 416 krogov. Na tekmi sta nastopil še dve Slovenki: Sonja Benčina (415,8) je preizkušnjo končala na 34., Urška Kuharič (414,7) pa na 45. mestu v konkurenci 122 strelk iz celega sveta.

V današnjih popoldanskih urah bodo v bavarski prestolnici na sporedu še eliminacije za nedeljsko preizkušnjo z malokalibrsko puško leže na 50 metrov, slovenske barve pa bodo zastopali Rajmond Debevec, Robert Markoja in Jernej Žižek.