Kitajski namiznoteniški princ v kockarskih dolgovih

Nekdanji olimpijski in svetovni namiznoteniški prvak Kong Linghui je v velikih težavah.

Objavljeno
30. maj 2017 15.46
A. V., STA
A. V., STA
Peking - Nekdanji olimpijski in svetovni namiznoteniški prvak Kong Linghui, eden najbolj znanih in cenjenih kitajskih namiznoteniških igralcev, ki se ga je na Kitajskem prijel vzdevek namiznoteniški princ (Ping Pong Prince), je zabredel v kockarske dolgove. Zaradi dolgov ga toži ena od singapurskih igralnic.

Enainštiridesetletnega virtuoza igre z loparčkom, olimpijskega prvaka v dvojicah iz Atlante 1996 in posamično iz Sydneyja 2000, toži singapurski hotel kazino zaradi dolga v višini 293.760 evrov.

V kazinu oziroma prestižnem resortu Marina Bay Sands namiznoteniškemu asu očitajo, da si je pri njih med štiridnevnim bivanjem z družino, sorodniki in prijatelji februarja 2015 sposodil milijon singapurskih dolarjev (646.384 evrov), vendar pa je vrnil nekoliko več kot polovico (352.624 evrov). Od tega sposojenega zneska je 100.000 singapurskih dolarjev (64.625 evrov) takoj položil kot depozit, da bi si pridobil status premium igralca, so poročali kitajski mediji.

Kitajska namiznoteniška zveza je Konga zaradi škandala suspendirala z mesta trenerja ženske reprezentance in ga pozvala, naj se nemudoma vrne s svetovnega prvenstva v namiznem tenisu v Nemčiji, dokler ne bo preiskala vseh obtožb v zadevi, ki jo obravnava sodišče v Hongkongu.

Kong je zanikal navedbe kazina in trdi, da mu je bila zadeva nameščena in da je nekdo drug naredil ta dolg ter je od kazina zahteval, da mu postrežejo z dokazi. "Glede na to, da so se obtožbe pojavile v javnosti med prvenstvom, je imel ta incident zelo negativne posledice na ozračje v reprezentanci," je dejal Kong, ki je tekmovalno pot sklenil leta 2006, od leta 2013 pa je opravljal naloge selektorja ženske ekipe.

Le nekaj mesecev po upokojitvi se je Kong zapletel v incident, ko je v vinjenem stanju s svojim porsche boxsterjem povzročil nesrečo, zaletel se je v vozilo pekinškega taksija. Takrat jo je odnesel s plačilom kazni in začasno odvzetim vozniškim dovoljenjem.