Klemen Čebulj je dobil novega trenerja

Odbojkarski klub Lube Citanova, za katerega igra tudi Klemen Čebulj, bo v prihodnji sezoni vodil Gianpaolo Medei.

Objavljeno
26. april 2017 13.45
hočevar odbojka
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Ancona -Čeprav v italijanski odbojkarski superligi še poteka finale končnice, so v ekipi Lube Civitanova, zanjo igra tudi slovenski reprezentant Klemen Čebulj, že izbrali novega trenerja za prihodnjo sezono. To bo Italijan Gianpaolo Medei, ki je v letošnji sezoni francoski Tours popeljal do prvega mesta v pokalu CEV.

Zadnji dve sezoni je Lube Civitanovo, za katero igra tudi Čebulj, vodil Gianlorenzo Blengini, ki je bil od leta 2015 tudi selektor italijanske moške reprezentance, s katero je lani na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru osvojil srebrno kolajno. Ker so se v vodstvu italijanske odbojkarske zveze Blegniniju po koncu letošnje sezone ponudili, da vlogo selektorja opravlja profesionalno, so v Civitanovi morali poiskati novega trenerja. Odločili so se za 43-letnega Medeija, ki je v zadnjih treh sezonah deloval v Franciji, najprej v ekipi Beauvais, v letošnji sezoni pa v Toursu.

Medei je s Toursom v prvem krogu pokala CEV izločil Calcit Volleyball, v finalu pa je po zlatem nizu premagal Trentino Volley, za katerega igra slovenski reprezentant Tine Urnaut. Trentino Volley je v zaostanku tudi po prvi finalni tekmi končnice italijanskega državnega prvenstva, saj je v torek Lube Civitanova na domačem igrišču slavila s 3:0 (18, 20, 17). V nerazpoloženi gostujoči ekipi je Urnaut dosegel pet točk, v domači ekipi pa je točko k zmagi prispeval tudi Čebulj.

Ekipi igrata na tri zmage, konec tedna pa bodo odbojkarji Civitanove igrali na zaključnem turnirju lige prvakov v Rimu. V sobotnem polfinalu se bo pomerila s Perugio, drugi polfinalni par pa bo med ekipama Berlin Recycling Volleys in Zenit Kazan, ki brani lanskoletno lovoriko.