Kličko prepričljivo opravil s Povjetkinom

Vladimir Kličko: To je bil težak dvoboj. Aleksandr je res pravi borec. Čeprav sem ga večkrat zadel, je še kar stal na nogah.

Objavljeno
06. oktober 2013 01.11
BOXING-WBA-IBF-WBO-IBO-KLITSCHKO-POVETKIN
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport

Moskva – Ukrajinski boksarski šampion Vladimir Kličko je zanesljivo ubranil naslove svetovnega prvaka v težki kategoriji po različicah IBF, WBA in WBO, potem ko je po točkah s 119:104 premagal ruskega izzivalca Aleksandra Povjetkina. Za »dr. Jekleno kladivo« je bila to že 61. profesionalna zmaga (51 jih je dosegel z nokavtom) ob treh porazih, za »viteza« pa prvi neuspeh po 26-ih zmagah (18 s k. o.).

Kličko je imel ves čas pobudo, sprožil je precej več udarcev in tudi večkrat močno zadel, prvič siloviteje v drugi rundi, ko je z levico Povjetkina sploh prvič v karieri poslal na tla. Ukrajinski zvezdnik pa je v moskovskem ringu povsem zavladal v sedmi rundi, v kateri je tekmeca še trikrat spravil na hrbet. Ko se je že zdelo, da ga bo tudi nokavtiral, pa je – tako je bilo vsaj videti – premaknil v nižjo prestavo in obračun varno pripeljal do konca.

»To je bil težak dvoboj. Aleksandr je res pravi borec. Čeprav sem ga večkrat zadel, je še kar stal na nogah. Čeprav nisem dosegel nokavta, vseeno menim, da sem zasluženo zmagal,« je povedal 37-letni Ukrajinec, ki je prejel 12,88 milijona evrov, medtem ko je tri leta mlajši Rus, ki se bo tolažil s 4,3 milijona €, Kličku športno priznal premoč.