Ključni test slovenske forme za EP

Na močnem reprezentančnem turnirju v Hočah ob slovenskih odbojkarjih še Danci, Kanadčani in Bolgari.

Objavljeno
29. avgust 2013 12.34
Odbojka Slovenija Hrvaška
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Ljubljana – Nova športna dvorana v Hočah bo odbojkarski krst doživela ta konec tedna z močnim reprezentančnim turnirjem, na katerem bodo sodelovale udeleženki sklepnega turnirja šesterice v letošnji svetovni ligi Bolgarija in Kanada ter še dve izbrani vrsti, ki se ob Bolgarih pripravljata na skorajšnje EP – Danska in Slovenija. Za četo Luke Slabeta bo turnir ključni test pripravljenosti za vrhunec sezone, saj bodo na nasprotni strani stale reprezentanci, ki sta na svetovni lestvici uvrščeni med najboljšo enajsterico, in sogostiteljica letošnjega prvenstva.

Selektor Slabe je seznam igralcev, na katere bo računal konec septembra v Herningu, oklestil na 15 imen. Izločil je dva svoja varovanca pri ACH Volleyju, podajalca Jana Brulca in sprejemalca Jana Klobučarja, vnovič pa ekipi priključil Jana Planinca, ki že ima izkušnje z igranjem na EP. Trije pripravljalni dvoboji s Slovaško so mu tudi olajšali izbiro zadnjega manjkajočega blokerja – Danijelu Koncilji, ki bo v novi sezoni v dresu zamejske Posojilnice Dob igral tudi v ligi prvakov, je dal prednost pred Danetom Mijatovićem.

Po turnirju v Hočah, ki bo pravi lokalni športni praznik, na njem pa bodo Slovenci vse tri tekme igrali ob 17. uri (danes z Bolgarijo, jutri z Dansko in v soboto s Kanado pod taktirko nekdanjega trenerja ACH Volleyja Glenna Hoaga), čaka Slabetove izbrance še po dvoje prijateljskih tekem v Istanbulu s Turki in pred domačimi navijači (Ravne, Maribor) z Belgijci. Trenutno pa so vse misli uprte v prihajajoči turnir v Hočah, doslej najmočnejše reprezentančno tekmovanje na slovenskih tleh, na katerem bo prvo poslastico ponudil že današnji obračun z Bolgari, ki so tudi brez prvega zvezdnika Mateja Kazijskega nesporni favoriti, sploh če se bo razigral odlični Cvetan Sokolov.

»Bolgarija, ki že vrsto let sodi v evropski in svetovni vrh, bo za nas velik motiv, tudi Kanada, s katero smo v minulih dneh skupaj trenirali, je izjemno kakovostna reprezentanca. Gledalci bodo imeli kaj videti,« je prepričan bloker Danijel Koncilja.