Konec čakanja: Gimnastični center Ljubljana uradno odprt

Aljaž Pegan: Super je. Kadarkoli je, je dobro. Seveda bi bilo bolje prej, a smo vsi zadovoljni.

Objavljeno
27. november 2015 17.04
Otvoritev gimnastičnega centra
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenski telovadci so vendarle dočakali dolga leta obljubljeni gimnastični center na Koprski ulici v Ljubljani, ki so ga uradno odprli danes, torej natanko desetletje po zlatu Mitje Petkovška in Aljaža Pegana na svetovnem prvenstvu v Melbournu. Novonastali objekt se imenuje Gimnastični center Ljubljana.

V slabih desetih mesecih so na Viču zgradili sodobni objekt, ki ga je slovenska gimnastika čakala že od leta 1970, ko je najuspešnejši slovenski športnik Miro Cerar v hali Tivoli z naslovom svetovnega prvaka zapečatil športno pot, nova obljuba pa je padla leta 2005, desetletje pozneje pa so jo vendarle uresničili. Med govorci ob slavnostnem odprtju sta bila tudi pristojna ministrica in ljubljanski župan, »carji slovenske gimnastike«, kot so poimenovali Cerarja, Pegana in Petkovška, pa so v spomin dobili portrete in spregovorili nekaj besed.

»Še pred dvema letoma nisem verjel, da bo gradnja končana. Potem pa sem začel verjeti. Točno pred desetimi leti sva se z Aljažem z zlatima odličjema vrnila s svetovnega prvenstva. Če na časovni premici vzamete desetletno obdobje, vidite, da sem se na otvoritvi poslovil, zdržal sem do nove dvorane. Zdaj se lahko umaknem. Lokomotivo sem pripeljal do sem, moje delo je opravljeno, zdaj pa želim zgolj še pomagati novim generacijam na poti do uspehov,« je pojasnil Petkovšek.

»Super je. Kadarkoli je, je dobro. Seveda bi bilo bolje prej, a smo vsi zadovoljni. Upam, da bo zadeva delovala, kot s(m)o si zamislili. Razmere so vrhunske, izgovorov ne bo več, treba bo le še delati,« pa je pristavil Pegan. V gimnastičnem centru sta sicer dve pritlični dvorani, ena je namenjena športni in druga ritmični gimnastiki. Gimnastična oprema bo v prvi na voljo ves čas, telovadci bodo lahko nemoteno trenirani, drugo pa bo poleg vadbe »ritmike« mogoče izkoristiti tudi za druge športne dejavnosti, denimo košarko ali odbojko. V dveh nadstropjih bodo še dvorana za aerobiko, telovadni prostor za začetnike, fitnes, savna in poslovno-pisarniški prostori oziroma upravni del centra.