Konec drugega tedna pestro badmintonsko dogajanje v Medvodah

Skupaj bo nastopilo 22 slovenskih predstavnikov, ob morebitnih odpovedih tujih igralcev pa še kakšen več.

Objavljeno
05. maj 2017 13.19
TOPSHOT-BADMINTON-SUPERSERIES-FINALS
A. V.
A. V.
Medvode - Na mednarodnem badmintonskem turnirju serije International v Medvodah, ki šteje za svetovno jakostno lestvico, bo letos nastopilo rekordno število tekmovalcev, kar 245 iz 30 različnih držav z vsega sveta. Slovenci s precej pomlajeno ekipo niso med favoriti, lahko pa v vseh disciplinah presenetijo.

Prihodnji četrtek se v Medvodah s kvalifikacijami pričenja največji mednarodni turnir v badmintonu v Sloveniji, ki šteje za svetovno jakostno lestvico. V štirih dneh do nedelje bo na sporedu več kot 230 tekem, pomerilo se bo 245 tekmovalcev iz 30 držav, med njimi tudi odlični azijski predstavniki. Slovenski tekmovalci niso favoriti za najvišja mesta in niso med nosilci turnirja, bodo pa lahko predvsem mlajši perspektivni igralci poskušali presenetiti tekmovalce, ki rangirajo precej višje na svetovni jakostni lestvici.

Pri moških posamezno je prvi nosilec Belgijec Maxime Moreels, trenutno 84. na svetovni jakostni lestvici, drugi nosilec pa Anglež Sam Parsons (trenutno 87.). Od Slovencev je v glavnem žrebu le Alen Roj, vsi ostali se bodo poskušali prebiti skozi kvalifikacijsko sito.

Finka Airi Mikkela (trenutno 52. na jakostni lestvici) je prva nosilka pri ženskah posamezno, druga nosilka pa je Danka Sofie Holmboe Dahl (trenutno 59.). Vse slovenske predstavnice bodo nastopile v kvalifikacijah.

Miha Ivanič in Andraž Krapež ter brata Urban in Aljoša Turk so že uvrščeni v glavni turnir v moških dvojicah, ostali slovenski pari igrajo v kvalifikacijah. Prva nosilca sta Belgijca Matijs Dierickx in Freek Golinski (trenutno 38. na svetovni lestvici).

Nika Arih in Petra Polanc ter Sabina Magyar in Kaja Stanković pa so edine slovenske predstavnice v glavnem žrebu med ženskimi dvojicami. Prvi nosilki sta Angležinji Jenny Moore in Victoria Williams (trenutno 55. na lestvici).

V mešanih dvojicah sta prva nosilca Danca Mikkel Mikkelsen in Mai Surrow (trenutno 53. na lestvici). V glavnem žrebu so že uvrščeni trije slovenski pari - Urban Turk in Ema Cizelj, Andraž Krapež in Nika Arih ter Miha Ivančič in Petra Polanc.

Skupaj bo nastopilo 22 slovenskih predstavnikov, ob morebitnih odpovedih tujih igralcev pa še kakšen več.