Kozjek in Borčnik evropska prvaka

Slovenski balinar Jure Kozjek si je na EP priboril naslov prvaka v klasični igri, Anže Borčnik pa v hitrostnem zbijanju.

Objavljeno
04. oktober 2014 18.08
balinanje
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Koper - Slovenska balinarska reprezentanca si je na domačem evropskem prvenstvu priborila dve zlati odičji, za kar sta poskrbela Jure Kozjek v klasični igri in Anže Borčnik v hitrostnem zbijanju.

Kozjek se je v finalu premagal pomeril s Francozom Romainom Garcio in hitro povedel s 7:1, po vodstvu z 10:4 pa je bilo jasno, da ga Francoz ne more več ogroziti.

»Tekma je bila čudna. Francoz je slabo bližal, sam pa sem izkoristil vse priložnosti, ki sem jih imel. Sicer sva stara znanca, danes sem pač zmagal jaz, čeprav je vsaka partija zgodba zase. V zadnjem setu sem potreboval le še točko, to bom pa ja naredil,« je o finalu povedal Kozjek.

Njegov uspeh je z novim zlatom oplemenitil Anže Borčnik v hitrostnem zbijanju, potem ko je v finalu premagal Italijana Maura Roggera s 47:39.

»Zelo se vesel zmage. Začel sem točno tako, kot sem si zamislil. Želel sem si samo ne zgrešiti. V prvih dveh minutah in pol sem zadel 24 od 25 metov, Italijan je grešil, sam pa sem dosegel zelo dober izid in naredil kar 51 metov,« je povedal Borčnik.

Kozjek dodal še srebro

Jure Kozjek je bil danes uspešen še med dvojicami, kjer sta Dejanom Tonejcem osvojila srebro. Slovenska balinarja sta v finalu po dodatnem obratu izgubila proti Francozoma Alexandru Chiratu in Fredericu Poyetu (8:9).

V Kopru je Slovenija osvojila še dve odličji, Dejan Tonejc je bil drugi v igri v krogu, Aleš Borčnik in Anže Petrič pa sta bila druga v štafeti.