Kozmus častni član AZS

V ugledni družini so ob njem tudi že Stanko Lorger, Janez Ponebšek, Marko Račič, Janez Aljančič in Jože Brodnik.

Objavljeno
15. november 2015 13.02
jer kozmus
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Portorž - Atletska zveza Slovenije (AZS) je včeraj v Portorožu ob robu razglasitve najboljšega atleta in atletinje iztekajočega se leta za svojega častnega člana spejela olimpionika Primoža Kozmusa. Ta je postal najmlajši član ugledne družine, v kateri so še Stanko Lorger, Janez Ponebšek, Marko Račič, Janez Aljančič in Jože Brodnik.

»Zelo sem si želel in delal vse za to, da bi kariero sklenil na svojih petih olimpijskih igrah v Riu, na katerih bi bil, ob dopustnem zdravstvenem stanju, verjetno konkurenčen. Odločil sem se zapečatiti uspešno zgodbo in se usmeriti v mlade. Hvala AZS, da me je počastila s tem priznanjem, upam na uspešno sodelovanje tudi v prihodnje. Hkrati pa čestitam Maji Mihalinec in Robertu Rennerju za naziv najboljših atletov v Sloveniji in jima želim čimboljše dosežke tudi v olimpijski sezoni,« je poudaril 36-letni Kozmus.

Najuspešnejši slovenski atlet v zgodovini je tudi edini z zlato kolajno na olimpijskih igrah in svetovnem prvenstvu, tekmovalno športno pot pa je zaokrožil 23. oktobra letos na slovesnosti v domačih Brežicah.