Kvalifikacijske smeri prelahke za slovensko trojico

V polfinale tekme svetovnega pokala v težavnosti v Mokpoju so napredovali trije slovenski športni plezalci.

Objavljeno
11. oktober 2013 10.53
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Seul - Na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju v južnokorejskem Mokpoju so v kvalifikacijah nastopili trije slovenski športni plezalci in se vsi brez težav uvrstili v nadaljevanje. Mina Markovič, Urban Primožič in Domen Škofic so v kvalifikacijah do vrha preplezali obe kvalifikacijski smeri,

V slovenskem taboru se tako že nadejajo tudi uvrstitve v finale. »Vsi trije Slovenci suvereno v polfinale. Kvalifikacijske smeri so bile sicer spet nekoliko prelahke, upam, da se bodo postavljavci jutri nekoliko bolje potrudili,« je s prizorišča prve postaje azijske turneje sporočil slovenski trener Roman Krajnik.

V ženski konkurenci je obe kvalifikacijski smeri je do vrha preplezalo devet športnih plezalk, med njimi tudi Markovičeva, ki je po štirih tekmah svetovnega pokala na drugem mestu v skupnem seštevku, za vodilno Južnokorejko Džain Kim pa zaostaja 50 točk.

Tudi v moški konkurenci najboljši v kvalifikacijah niso imeli težav, do vrha obeh smeri je splezalo 17 tekmovalcev, tudi oba Slovenca, Škofic in Primožič, ki želita še izboljšati svojo uvrstitev na razpredelnici. Škofic je trenutno deveti skupno, Primožič pa 25., Klemen Bečan je azijsko turnejo izpustil.