Laure Manaudou z zlomljenim gležnjem

Nekdanja francoska plavalna zvezdnica, olimpijska zmagovalka iz Aten, je s skuterjem trčila v avtomobil, ki je ravno speljeval.

Objavljeno
12. september 2014 13.27
*ap* FRANCE SWIMMING
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Pariz - Olimpijska zmagovalka na 400 metrov prosto iz Aten 2004, nekdanja francoska plavalna zvezdnica Laure Manaudou, je bila konec preteklega tedna vpletena v prometno nesrečo v Marseillu, v kateri je potegnila kratko, saj je utrpela trojni zlom gležnja. »S skuterjem sem trčila v osebno vozilo, ki je ravno speljevalo. Zdaj hodim z berglami,« je pojasnila 27-letna večkratna svetovna prvakinja, ki se je za zgodnjo upokojitev (zaradi nosečnosti) odločila že leta 2009 pri komaj 22 letih, a se je nato začasno premislila in nastopila na predlanskih olimpijskih igrah v Londonu, na katerih pa je bila v treh poskusih zelo daleč od kolajn.

Francozinja, sicer starejša sestra še vedno aktivnega olimpijskega zmagovalca in svetovnega prvaka Florenta Manaudouja, se sicer pospešeno pripravlja na skorajšnjo izdajo avtobiografije, ki bo luč sveta ugledala 9. oktobra, sicer pa ji trenutno največ časa jemlje štiriinpolletna hčerka Manon, katere oče je ravno tako uspešen plavalec, Francoz Frederick Bousquet.