Le Kragljeva brez uspeha v Riu

Na predolimpijski tekmi v Riu v polfinalu Benjamin Savšek, Peter Kauzer ter Luka Božič in Sašo Taljat.

Objavljeno
28. november 2015 23.59
OLY-2016-RIO-TEST-EVENT-KAYAK

Rio de Janeiro - Po dveh dneh izločilnih voženj na novi olimpijski progi v Riu de Janeiru so v kvalifikacijah so nastopili štirje slovenski čolni. Kanuist Benjamin Savšek ter Luka Božič in Sašo Taljat v kanuističnem dvojcu so bili drugi, Peter Kauzer pa tretji. Zalomilo se je le kajakašici Urši Kragelj. Polfinalni in finalni nastopi bodo na sporedu v nedeljo.

Savšek je tako kot v izločilni vožnji postavil najhitrejši čas dneva med kanuisti, a je zaradi dveh kazenskih sekund kvalifikacijski nastop nato končal na še vedno odličnem drugem mestu. Od slovenskega reprezentanta je bil hitrejši le Britanec David Florence, ki je s progo opravil brez dotikov. Savšek je za njim zaostal za 1,60 sekunde. Tretje mesto je pripadlo španskemu kanuistu Anderju Elosegiju.

Prav tako sta z drugim časom kvalifikacij napredovala tudi Božič in Taljat med dvojci. Tako kot Savšek sta bila tudi primorska kanuista najhitrejša v svoji kategoriji, a sta po zaslugi dveh dotikov in posledičnih štirih dodatnih sekund na koncu za pičlih sedem stotink sekunde zaostala za Nemcema Robertom Behlingom in Thomasom Beckerjem. Tretja sta bila Rusa Mihail Kuznecov in Dimitrij Larionov.

Z najhitrejšim časom druge vožnje težav z napredovanjem ni imel niti kajakaš Peter Kauzer. Hrastničan je bil na mestih, ki so vodila v polfinale, že po prvi vožnji, ko je bil četrti, v drugo pa je svoj nastop še izboljšal in se s skupnim tretjim časom uvrstil v nedeljski del predolimpijske tekme v športnem kompleksu Deodoro. Pred njim sta se uvrstila Rus Pavel Eigel in Nemec Hannes Aigner, ki sta napredovala s časoma prve vožnje.

Brez polfinalnega nastopa pa je ostala Kragljeva. V prvi vožnji je po težavah prejela 100 kazenskih sekund, v drugi pa je naredila štiri dotike, ki so ji prinesli osem kazenskih sekund, kar je bilo v močni konkurenci tekmovalk, ki so pripotovale v Brazilijo, preveč za uvrstitev med najboljšo petnajsterico in s tem v polfinale. Bila je 20. V kvalifikacijah se je najbolje znašla Španka Maialen Chourraut, druga je bila Nemka Ricarda Funk, tretja pa Francozinja Emilie Fer.