Lemmy Krušič in Samo Petje sta trdno odločena, da poravnata račune s Hrvatoma

V Tivoliju nocoj borilni spektakel združenja FFC s štirimi Slovenci.

Objavljeno
03. oktober 2014 00.02
FFC
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Ljubljana - V dvorani Tivoli se nocoj (od 20. ure naprej) obeta vrhunski borilni spektakel z dvanajstimi obračuni, v glavnih dveh pa se bosta za pasova hrvaškega združenja Final Fight Championship (FFC) potegovala Slovenca. Ljubljančan Lemmy Krušič (do 66 kg) bo poskušal lovoriko v mešanih borilnih športih (MMA) osvojiti z zmago nad Hrvatom Antunom Račićem, Metličan Samo Petje pa bo storil vse, da pred svojimi navijači premaga Hrvata Tea Mikelića in se ovenča z naslovom v kategoriji do 70 kg po pravilih K1.

»Osvojitev pasu bi mi pomenila ogromno. To bi bil moj največji uspeh doslej v tem športu, s katerim se sicer že dolgo ukvarjam. Z zmago bi pridobil na prepoznavnosti in s tem morda še kakšnega pokrovitelja,« je na novinarski konferenci poudaril Krušič, ki se je z Račićem že spoprijel v ringu, in sicer pred dobrimi štirimi leti v Portorožu. Tedaj se je zmage veselil Hrvat, potem ko je tekmeca iz Ljubljane že v uvodni rundi z davljenjem prisilil k vdaji, tokrat pa oba napovedujeta povsem drugačen dvoboj.

»Takrat še nisem vadil tako resno kot zdaj, zato bo to povsem nova borba, na katero pa ne gledam kot na revanšo. Medtem sem zamenjal trenersko ekipo in verjamem, da sem v vzponu. Menim, da bi lahko izkoristil določene stvari in obračun odločil v svojo korist. Zagotovo je od najinega prvega dvoboja napredoval tudi Antun, ki ga spoštujem kot borca in človeka. Naj zmaga boljši!« je povedal 25-letni Krušič, ki si je z zadnjimi besedami prislužil glasen aplavz navzočih.

Leto mlajši Račić je pribil, da v zadnjih letih še zdaleč ni počival in da je odlično pripravljen. »Pričakujem, da je tudi Lemmy dobro pripravljen in da bova prikazala vrhunsko predstavo. Ogledal sem si njegov dvoboj z Vasom Bakočevićem, v katerem je Krušič dokazal, da je vzdržljiv in da dobro prenaša udarce,« je o ljubljanskem »psu« (The dog) povedal »ubijalec« (The Killer) iz Dubrovnika. Ob tem kaže omeniti, da sta imela na uradnem tehtanju oba 66,5 kilograma.

Neporavnane račune s svojim tekmecem ima tudi Petje, ki je junija lani v Poreču po sodniški odločitvi izgubil proti Teu Mikeliću. »Nasprotnika ne podcenjujem, vendar tudi ne precenjujem; kakor tudi sebe ne. Pripravljen sem stoodstotno, vem, kako premagati Tea, imam taktiko, ki pa je ne bom razkrival,« je bil skrivnosten 22-letni Metličan, ki je ocenil, da bodo o zmagovalcu odločale izkušnje in večja želja.

Mikelić je kot iz topa izstrelil, da je v Ljubljano prišel po zmago in pas združenja FFC, s katerim bi naredil velik korak k še večjim uspehom, o Petjetu pa ima zelo dobro mnenje. »Samo je odličen borec, od zadnjih devetih borb je kar osem zmagal z nokavtom, kar veliko pove o njegovi kakovosti. Kljub temu sem prepričan, da bom ring znova zapustil dvignjenih rok,« je presodil 22-letni Hrvat in zgolj z izbranimi besedami govoril tudi o najboljšem slovenskem boksarju Dejanu Zavcu, s katerim je imel pred časom priložnost sparirati, po zaslugi svojega trenerja Zelga Galešića pa je na Rogli sodeloval tudi s Tomažem Barado.

Kot vselej zanimiv dvoboj obljublja tudi Miran Fabjan (do 83 kg), ki se bo po pravilih K1 spopadel s Črnogorcem Bobanom Krušićem. »Komaj čakam borbo, v katero bom šel z več energije kot aprila proti Paulu Daleyju, ko sem se moral pred obračunom znebiti kar desetih kilogramov. Ker mi tokrat ni bilo treba toliko hujšati, sem se lahko bolj osredotočil na taktično pripravo za Bobana, ki je super fant in borec z močnim udarcem ter vrhunskimi amaterskimi rezultati, zato ga nikakor ne gre podcenjevati,« je črnogorskega tekmeca dobro proučil 29-letnik iz Branika pri Novi Gorici in kot svojo glavno prednost izpostavil bogate izkušnje v poklicnem ringu. »Te bi morale jeziček na tehtnici prevesiti na mojo stran,« je še dejal Fabjan.

V tivolskem ringu se bo pod slovensko zastavo po pravilih K1 boril tudi Denis »Chorchyp« Porčič (do 91 kg), čigar nasprotnik bo Dženan Poturak iz BiH, prireditelji pa spektakularno predstavo pričakujejo tudi od dvoboja v težki kategoriji (do 93 kg) v mešanih borilnih športih med Hrvatom Stipetom Bekavcem in Poljakom Marcinom Prachniom.