Liga prvakov: ACH Volley tudi po gostovanju v Gdansku brez dobljenega niza.

Lotos Trefl Gdansk je odbojkarje ACH Volleyja tudi v drugo odpravil s 3:0, tako da Ljubljančani ostajajo brez zmage v ligi prvakov.

Objavljeno
17. december 2015 15.58
Posodobljeno
17. december 2015 18.32
Odbojka
G. L.
G. L.

Gdansk - V četrtem kolu odbojkarske lige prvakov nič novega za slovenskega predstavnika ACH Volley. Ljubljančani se tudi z gostovanja v Gdansku vračajo s porazom brez osvojenega niza, četudi so varovanci Bogdana Kotnika na trenutke pokazali, da se lahko kosajo s favoriziranimi tekmeci. V zaključku zadnjega niza so denimo zapravili prednost sedmih točk in tako ostali brez osvojenega niza v tej sezoni lige prvakov.

Ljubljanski odbojkarji so začeli spodbudno in v prvi polovici uvodnega niza predvsem po zaslugi odličnega sodelovanja med organizatorjem igre Matijo Jerebom in blokerjema Janom Kozamernikom ter Dikom Purićem narekovali tempo. Bolje jim je kazalo vse do izida 13:11 za goste, nato pa so Poljaki dali v prestavo višje in dosegli naslednjih pet točk ter do drugega tehničnega odmora vodili s tremi točkami razlike. Oranžni zmaji se niso več uspeli pobrati, tako da so domačini do konca prvega dela še nekoliko povečali svojo prednost.

Odbojkarji ACH Volleyja so dobro igrali tudi v prvem delu drugega niza, tokrat so Poljakom kljubovali do izida 9:9. Sledilo je nekaj napak, po katerih so domači najprej pobegnili na 13:10, nato pa drugi niz brez večjih težav dobili s 25:17.

Če so Ljubljančani v prvih dveh nizih po uvodnem zanosu popustili že pred drugim tehničnim odmorom, so bili v tretjem še precej bolj uporni. Hitro so si priigrali prednost treh točk (5:2), ki so jo pridno vzdrževali in jo do drugega tehničnega »timeouta« po delnem izidu 4:0 oplemenitili na +6 (16:10). Bomba Purića jih je ponesla celo do izida 19:12, a so domačini do konca niza vendarle postavili stvari na svoje mesto. Z delnim izidom 6:1 so se najprej približali na 18:20, kmalu zatem pa izid že uspeli izenačiti na 21:21. Po neuspešnem ljubljanskem bloku so odbojkarji Gdanska po naslednjem napadu že vodili, in kmalu zatem prišli do svoje prve zaključne žoge. Izkoristili so drugo, potem ko je žogo le v mrežo potisnil kapetan Andrej Flajs.

Pri Ljubljančanih je bil z 11 točkami najučinkovitejši Američan Eric Mochalski, enak izkupiček je pri Gdansku uspel njegovemu rojaku Troyju Murphyju.

Oranžne zmaje naslednji preizkus čaka 21. januarja, ko bodo v dvorani Stožice gostili Vojvodino.

 

Lotos Atom Gdansk - ACH Volley 3:0 (19, 17, 23)

Dvorana Ergo Arena Gdansk, gledalcev 2500, sodnika: Dobrev (Bolgarija) in Mateizer (Romunija).

Lotos Trefl Gdansk: Grzyb 4, Gacek, Stepien, Falaschi 2, Schulz 4, Schwarz 4, Gawryszewski 9, Troy 18, Ratajczak, Debski 1, Mika 14, Hebda, Czunkiewicz.

ACH Volley: Flajs 6, Jereb, Kozlowski, Kozamernik 4, Walker 10, Purić, Ledinek, Satler, Pleško, Jurić 3, Donik, Kumer, Mochalski 20, Terpin.