Ljubljana bo gostila zaključek atletske sezone

V soboto se bo v Ljubljani začelo ekipno balkansko prvenstvo v atletiki.

Objavljeno
16. september 2014 15.16
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ljubljana - Slovenska metropola bo konec tedna v znamenju atletike, saj se bo v soboto začelo balkansko prvenstvo.

Tekmovanja se bo udeležilo osem reprezentanc, ki se bodo pomerile v osmih moških in ženskih disciplinah. Med nastopajočimi ekipami bo tudi slovenska, ki bo imela v svojih vrstah vse najboljše atlete, na čelu z metalcem kladiva Primožem Kozmusom in metalko kopja Martino Ratej.

Slovenijo bodo zastopali še Snežana Vukmirović (troskok), Rože Prezelj (skok v višino), Tina Šutej (skok s palico), Jan Žumer in Maja Mihalinec (100 m), Luka Janežič in Ina Rojnik (400 m), Žan Rudolf in Maruša Mišmaš (800 m), Mitja Krevs in Sonja Roman (1500 m), Igor Orel (110 m ovire), Marina Tomič (100 m ovire) in Urban Čehovin (skok v daljino).

Balkansko prvenstvo bodo spremljali številni domači in tuji atletski zvezdniki, med drugimi legendarni ukrajinski skakalec s palico Sergej Bubka, Brigita Bukovec, Britta Bilač, Anja Valant Velepec in Alenka Bikar.

Kozmus: Želimo pokazati, da je Balkan naš

»Ponavadi nimamo velikega veselja tekmovati tako pozno, ob koncu sezone. Povsem drugačen pa bo motiv zaradi ekipne tekme in nastopa v dresu z državnim grbom. Želimo pokazati, da je Balkan naš, da smo močna reprezentanca. Pomembna bo vsaka uvrstitev. Glede na dosežke na ekipnem državnem prvenstvu konec tedna v Novem mestu lahko rečem, da so skoraj vsi še v zelo dobri formi. Sam sem imel po evropskem prvenstvu premor, pripravil pa sem se posebej za to tekmo v Ljubljani. Upam, da bodo tribune polne,« je pred začetkom tekmovanja dejal Kozmus.

Benčina: Prikazali bomo celoten spekter atletike

»Obeta se nam pravi atletski vikend. V treh dnevih bomo prikazali celoten spekter atletike, od otroške, vrhunske in rekreativne pa tudi naše mednarodno delovanje. Poleg tega bomo imeli tudi kongres balkanske zveze. Vanjo smo se vključili lani in bomo prvič pripravili ekipno prvenstvo, kar je privabilo tudi številne tuje goste na čelu z Bubko in predsednikom Evropske atletske zveze Hansjörgom Wirzem. To bo uvod pred volilnim kongresom EA, ki bo prihodnje leto v Sloveniji,« je povedal predsednik Atletske zveze Slovenije Gregor Benčina.