Lovorika že danes ali podaljšek?

Četrta tekma finalne serije državnega prvenstva odbojkarjev (danes ob 18. uri v Kamniku) je lahko že odločilna. 

Objavljeno
24. april 2017 02.31
jer*Odbojka ACH Volley:Craiova
Janez Porenta
Janez Porenta
Ljubljana – Poraz v uvodnem dvoboju finalne serije DP bi utegnil pomeniti, da bodo morali odbojkarji ACH Volleyja novo zmagovalno lovoriko dvigniti na gostovanju v Kamniku. Vendar ima tudi Calcit Volleyball v današnji četrti finalni tekmi (ob 18. uri) svoje račune in bi rad izvlekel »podaljšek«.

Z izjemo četrtkovega četrtega niza so bili vsi drugi odločeni že mnogo prej, predvsem v drugem in tretjem so Ljubljančani hitro razrešili vse dvome. Toda v taboru ACH Volleyja se ne slepijo, da bo v Kamniku enako. »Zavedamo pa se, kako močni smo lahko v končnici niza. Če vanjo vstopimo z rezultatom 20:20, imamo dobre možnosti. Zmage sicer še nimamo v žepu, vemo pa, da se znamo v stiski dobro odzvati, pri čemer nam pomagajo izkušnje iz lige prvakov,« poudarja bloker Diko Purič.

Ta je že celo sezono, tudi v finalu, med najmočnejšimi orožji trenerja Zorana Kedačiča pri začetnem udarcu, ob mreži pa je v četrtek prispeval enega od kar 16 blokov zmagovalne zasedbe: »Zase lahko rečem, da lahko v bloku igram še veliko bolje. Zadnje čase mi ne gre, kot bi si želel, a konec koncev je najpomembnejše, da pomagam ekipi tam, kjer lahko. Ne ocenjujem posameznih prvin igre, sleherni igralec se podredi moštvu in prispeva največ, kar lahko.«

V četrtem nizu ga je moral trener za kratko nadomestiti s Stipetom Puričem, večini v dvorani pa ni bilo jasno, kaj se je zgodilo. »Zategne me skakalno koleno, zakrči se in ne morem skočiti. Potrebujem malo masaže, fizioterapevt mi je namestil trak, s katerim sem lahko nadaljeval. V sezoni se mi je to že štirikrat zgodilo, tudi v finalu prejšnje, k sreči pa se lahko po oskrbi hitro vrnem na parket,« je pojasnil 23-letni dvometraš.

Pred morda že ključnim dvobojem pa dodal: »V Kamnik odhajamo skrajno osredotočeni in z enim ciljem – poskrbeti, da bo ta tekma zadnja in da vnovič osvojimo naslov prvaka, kar počne ACH Volley že dolgo časa.« In tabor Calcita? Orjaški 212 cm visoki bloker Sašo Štalekar napoveduje: »V treh, štirih dneh lahko bolj malo popraviš, pomembnejša je maksimalna regeneracija, sprostiti je treba glave in iti od začetka v novo tekmo. V prejšnji smo dokazali, da znamo igrati, da je tudi ACH Volley premagljiv.«