Luka Janežič krepko pred olimpijskim zmagovalcem

Slovenske barve je na atletskem mitingu na Nizozemskem branila tudi Tina Šutej in bila peta v skoku s palico.

Objavljeno
11. junij 2017 21.36
J. P.
J. P.

Amsterdam - Slovenski atlet Luka Janežič niza odlične dosežke v tej sezoni. Tudi na mitingu svetovnega izziva v nizozemskem Hengelu si je hitri 21-letnik s časom 45,43 pokoril vso konkurenco v teku na 400 metrov, za njegovim hrbtom so se zvrstili Onkabetse Nkobolo iz Bocvane (45,71), bronasti z letošnjega evropskega prvenstva v dvorani in lanskega na prostem Nizozemec Liemarvin Bonevacia (45,95) in nekdanji dvoranski svetovni prvak, Kostaričan Nery Brenes (45,96).

Lanski olimpijski zmagovalec v teku na 400 metrov z ovirami in dvakratni svetovni prvak v tej disciplini, Američan Kerron Clement, je bil šele peti (46,19). Slovenske barve je na memorialu Fanny Blankers-Koen zastopala tudi Tina Šutej, ki je v skoku s palico s preskočenimi 440 centimetri zasedla peto mesto, najboljši dosežek pa se je s 465 centimetri posrečil 24-letni ameriški rekorderki Sandi Morris, lani srebrni na olimpijskih igrah v Riu in na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Portlandu.

»Premagal sem še nekaj dobrih tekmecev, veselim sem druge zaporedne zmage na močnih mitingih, ki že nekaj povesta. Sem stabilen, tudi kar se časov tiče, znova sem potrdil normo za svetovno prvenstvo. Od 200 metrov do zadnjih 100 metrov mi še malo manjka, popraviti moram drugi zavoj. Psihično se morda bojim teči nekoliko hitreje, a imam na koncu še veliko moči in bi bil lahko tudi tam hitrejši,« je za STA ocenil Janežič, ki ga zdaj čakata dve preizkušnji na domačih tleh.

»Čeprav nisem dosegla norme za svetovno prvenstvo, sem kar zadovoljna. Izid je treba pogledati tudi v luči razmer na tekmi, saj je deževalo, obenem so bile tudi vetrovne razmere slabe. Skakala sem podobno kot na prejšnji preizkušnji v Celju. Tehnično moram popraviti še kar nekaj stvari,« pa je poudarila Šutejeva, ki že jutri potuje v Turku, kjer bo tekmovala dan pozneje.