Luka Slabe ostaja selektor

Izvršni odbor Odbojkarske zveze Slovenije je prepričalo dejstvo, da ima Slabe še naprej podporo in zaupanje igralcev.

Objavljeno
30. september 2014 00.50
odbojka
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Brezovica - Čeprav so se po spodrsljaju v letošnji evropski ligi oglasili kritiki in glasno zahtevali menjavo na selektorskem mestu v slovenski moški odbojkarski reprezentanci, se Luki Slabetu stolček vendarle ni zatresel in tako ostaja selektor (vsaj) še do konca evropskega prvenstva septembra prihodnje leto, na katerega pa se bodo morali fantje še uvrstiti skozi dodatne kvalifikacije s Portugalsko.

Tako se je na današnji seji soglasno odločil izvršni odbor Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), ki je sprejel poročili obeh selektorjev članskih reprezentanc, poleg Slabeta tudi Bruna Najdiča, ki je uspešno prevzel resda zdesetkano in pomlajeno žensko izbrano vrsto, z zvezo pa ima dolgoročno pogodbo.

Slabe zaenkrat še ni upravičil pričakovanj, saj še ni poskrbel za rezultatski presežek ekipe, ki ima sicer visok potencial. Odločilno pri odločitvi odbora naj bi bilo dejstvo, da ima 37-letni Slabe še naprej podporo in zaupanje reprezentantov, pa čeravno je v zadnjem obdobju prišel navzkriž vsaj z Dejanom Vinčičem in Alenom Pajenkom. Ni pa 37-letni mladi strokovnjak več trener državnega prvaka ACH Volleyja, pri katerem ga je nasledil Tomi Šmuc, sam pa še vedno išče primeren angažma v tujini.