Macarolova in Mrakova do olimpijske vozovnice

Jadralki Veronika Macarol in Tina Mrak sta se na SP s sedmim mestom uvrstili v plove za odličija in si priborili mesto na OI 2016.

Objavljeno
19. september 2014 19.09
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Santander - Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem prvenstvu v Santanderju zadržali sedmo mesto v razredu 470, s katerim sta se uvrstili v plove za odličja in si hkrati priborili tudi vozovnici za olimpijske igre v Riu.

Predzadnji dan tekmovanja so se jadralci soočili z zmernim do močnim vetrom, ki je na regatnem polju pihal z močjo okoli 15 vozlov. Mrakova in Macarolova sta se dobro soočili z razmerami in vknjižili šesto in osmo mesto ter ostali na skupnem sedmem mestu (65 točk).

»Na morje sva odšli odločeni, da odvoziva dve regati med deset. Obe sva dobro štartali in odvozili v ospredju. 8. in 6. mesto naju peljeta v jutrišnji medal race, s čimer sva zadovoljni,« sta pojasnili slovenski jadralki.

V vodstvu sta Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar (32 točk) pred Novozelandkami Jo Aleh in Polly Powrie (33), tretji sta Britanki Hannah Mills in Saskia Clark (46).

Žbogar pridobil dve mesti

Vasilij Žbogar nastopa v razredu finn, v katerem je danes osvojil 29. in 9. mesto ter v skupnem seštevku napredoval na 12. mesto (75 točk). Žbogar dan pred koncem rednega dela, ki mu bo v nedeljo sledil plov deseterice za odličja, za želenim desetim mestom zaostaja le 4 točke. Gašper Vinčec je bil danes 24. in 37. ter je skupno na 35. mestu (147).

V vodstvu je Britanec Giles Scott, ki ima 20 točk prednosti pred Hrvatom Ivanom Kljakovičem Gašpičem, tretji je Francoz Jonathan Lobert, ki zaostaja za 33 točk.