Maček, Kompan in Mlinarič v boj s strelsko elito

V slovenskem taboru na SP vnovič največ pričakujejo od Boštjana Mačka, ki je že večkrat dokazal, da sodi v svetovni vrh.

Objavljeno
19. september 2013 14.53
OI London
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Ljubljana - Najboljši svetovni strelci in strelke na leteče tarče so se v teh dneh zbrali v Limi, med nastopajočimi na svetovnem prvenstvu bodo tudi trije slovenski strelci. Boštjan Maček, Ivo Kompan in Matija Mlinarič bodo nastopili v trapu, prvi tekmovalni dan od treh v tej olimpijski strelski disciplini pa bo na sporedu to nedeljo.

Slovenski selektor Nikolaj Mejaš se je odločil, da v perujsko prestolnico ne bo odpotoval Matej Žniderčič, namesto njega bo priložnost dobil mladi in dokaj neizkušeni Mlinarič. Najmočnejši adut bo zagotovo vnovič Maček, prekaljeni in brezkompromisni prekmurski strelec je v zadnjih letih daleč najboljši slovenski predstavnik v tej disciplini, mojstrstvo so mu priznali tudi mnogi najboljši strelci na svetu.

Zmagovalec sredozemskih iger v Pescari 2009, nosilec brona s predlanskega evropskega prvenstva v Beogradu in sedmouvrščeni z lanskih olimpijskih iger v Londonu je letos spet dokazal, da je iz pravega testa, čeravno ni posegel po zvezdah. Na sredozemskih igrah v Mersinu je v izjemno močni konkurenci zasedel nehvaležno četrto mesto, potem ko ga je po dodatnem razstreljevanju ugnal lanski olimpijski zmagovalec, Hrvat Giovanni Cernogoraz, na evropskem prvenstvu v Suhlu pa je bil vse do zadnjega tekmovalnega dneva v resnih kombinacijah za najvišja mesta.

V Peruju bo strahovita konkurenca, močno italijansko reprezentanco bodo zastopali Massimo Fabbrizi, Giovanni Pellielo in Valerio Grazini, Hrvaška bo v Limo pripotovala s Cernogorazom in Antonom Glasnovićem, tu so še Španca Jesus Serrano in Alberto Fernandez, Čeha David Kostelecky in Jiri Liptak, pa Francoz Stephane Clamens, Rus Aleksej Alipov, Francesco Amici iz San Marina in mnogi drugi. Seznam strelcev, ki lahko posežejo po najvišjih mestih, je izjemno dolg, ob dobri pripravljenosti pa bodo izjemnega pomena tudi dnevna razpoloženost, navdih, sreča ...