Maja Sajovic uvodoma druga

Že tradicionalno so se najboljši padalci v skokih na cilj za uvod v sezono svetovnega pokala zbrali na Hrvaškem.

Objavljeno
12. junij 2017 20.41
Z. R.
Z. R.

Reka - Že tradicionalno so se najboljši padalci v skokih na cilj za uvod v sezono svetovnega pokala zbrali na Grobniku, kjer jih je znova pričakalo zelo nestabilno vreme, od povsem mirnega ozračja do silovitih sunkov burje, zato so imeli prireditelji z izvedbo tekmovanja kar precej preglavic. Naposled je bila narava le tako prizanesljiva, da je bilo mogoče preizkušnjo spraviti pod streho, zadovoljni so bili tudi v nekoliko okrnjeni slovenski odpravi - padalci Elana so manjkali zavoljo službenih obveznosti.

Druga leška ekipa ALC (Uroš Grilc, Matej Bečan, Damjan Tomšič, Maja Sajovic) in Ptujčani (Peter Balta, Gorazd Vindiš, Matej Kostanjevec, Marko Veselič, Aleksander Čuš) so zasedli deseto in enajsto mesto, najboljši posamezni dosežek pa se je posrečil Sajovičevi, ki je bil druga med dekleti, premoč pa priznala le Francozinji Deborah Ferrand. Drugega od šestih letošnjih tekmovanj v svetovnem pokalu bo čez dva tedna v Lescah gostila Slovenija.

»Tudi to pot smo se morali precej ukvarjati z vetrom, ki je vse tri dni nekako krojil usodo. Vesela sem, da je led prebit, pa tudi drugega mesta, ne morem pa biti povsem zadovoljna z doseženimi centimetri, ki jih je preveč. Toda, kot rečeno, uvodno tekmovanje je za nami, zame je bilo rezultatsko uspešno, veselim se že novih tekem, predvsem domače v Lescah,« je vtise strnila Maja Sajovic.