Mariborčani namesto Triglavanov v jadranski ligi

Vaterpolisti Maribora bodo v jadranski vaterpolski ligi zapolnili izpraznjeno mesto Triglava.

Objavljeno
27. september 2013 12.15
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Slovenija bo imela tudi v prihodni sezoni jadranske vaterpolske lige svojega predstavnika, pri čemer bo namesto Triglava v njej nastopal mariborski Branik.

Triglavani so so svoje sodelovanje odpovedali zaradi pomanjkanja financ, njihovo mesto pa je z veseljem zapolnil mariborski klub:

»Nastopanje v ligi je v interesu slovenskega vaterpola in na koncu smo se dogovorili, da bo sodelovanje v ligi prevzel Maribor, saj gre za pomembno priložnost za mlade,« je nastopanje Branika v ligi razložil dolgoletni vodja mariborskega vaterpola Robert Grubišić.

Maribor močnejši za pet igralcev Triglava

Klub iz štajerske prestolnice se bo za sodelovanje okrepil tudi s petimi mladimi triglavani - Juretom Betonom, Juretom Stojanovičem, Jako Štirnom, Benjaminom Popovičem in Markom Gostičem. Na spisku želja bi bil tudi reprezentant Jaša Kadivec, ki pa pot nadaljuje v Franciji. Ob tem bodo klub okrepili še s tremi hrvaškimi igralci.

»Lani smo mi Triglavu posodili tri igralce, letos nam jih bodo oni pet. Naša želja sicer je, da bi čim več igrali z lastnimi vaterpolisti, a je naša ekipa zelo mlada. Skupaj se nam tukaj nudi lepa priložnost za napredovanje,« je še povedal Grubišić in spregovoril tudi o pričakovanjih: »Lahko trdim, da je to najmočnejša liga na svetu, a vsekakor je v tej ligi nekaj ekip, s katerimi se lahko kosamo in kjer bomo iskali svojo priložnost. Zadnje tekme v Zagrebu, nazadnje včeraj, so pokazale, da znamo igrati dober vaterpolo in katerega od tekmecev lahko tudi presenetimo.«

V novi tekmovalni sezoni jadranske vaterpolske lige bo tekmovalo dvanajst ekip, od tega osem hrvaških, tri črnogorske in AVK Branik Maribor, ki bo prvo tekmo igral v soboto proti splitskemu Mornarju BS (20).