Marija Šestak bo po desetih letih prejela kolajno

V prvih dneh marca bo v Birminghamu potekalo dvoransko SP v atletiki. Slovenija bo imela zgolj dva predstavnika.

Objavljeno
22. februar 2018 18.44
OLY-2012-ATHLETICS
J. M.
J. M.
Ljubljana - Slovenijo bosta na dvoranskem svetovnem prvenstvu, ki bo v britanskem Birminghamu potekalo med 1. in 4. marcem, zastopala dva predstavnika. Upokojena slovenska tekmovalka v troskoku pa bo prav tam prejela srebrno kolajno, ki jo je na svetovnem prvenstvu osvojila pred desetimi leti.

Srebro bo Šestakova dobila po tem, ko je na dopinški kontroli padla Grkinja Chrysopyi Devetzi. Šestakova se bo tako pomaknila mesto višje, ob tem pa je, po poročanju STA, dejala: »V Valencii sem že osvojila medaljo pred desetimi leti, le da je bila bronasta. Tako sem doživela trenutek, ko sem bila na zmagovalnem odru, ki je res nekaj posebnega. Toda leto dni prej, na SP na prostem v Osaki, sem bila v svojem prvem nastopu na veliki tekmi za Slovenijo peta, pa bom po diskvalifikacijah dveh tekmovalk zaradi dopinga prejela bron. To odličje, če bi ga dobila tedaj, pa bi korenito vplivalo na mojo siceršnjo športno pot. Na naslednjih tekmah bi tekmovala bolj sproščeno, tudi denarnih sredstev bi imela gotovo več.«

Nekdanja tekmovalka v troskoku sicer s 15,08 metra še vedno drži četrti najboljši izid vseh časov v dvorani. Prihodnje leto pa bo prejela tudi bron iz SP v Osaki, ki ga sama omenja v izjavi.

Luka Janežič in Anita Horvat edina slovenska aduta

Slovenijo bosta na prvenstvu v Veliki Britaniji zastopala zgolj dva tekmovalca. Janežič, član celjskega Kladivarja in Horvatova, ki nastopa za ljubljanski Mass sicer letos blestita. Oba sta že uspela popraviti slovenski rekord na 400 metrov, visoko pa se uvrščata tudi na mednarodnih mitingih. Opogumljena z dobrimi nastopi oba ciljata visoko in se nadejata dobrih rezultatov.