Marija Šestak od septembra zaposlena na AZS

Ena naših najboljših atletinj, državna rekorderka v troskoku, bo delala na področju stikov z javnostmi in drugih projektov.

Objavljeno
01. junij 2017 19.09
J. P.
J. P.

Ljubljana - Ena najboljših slovenskih tekmovalk Marija Šestak, državna rekorderka v troskoku, bo od septembra zaposlena na Atletski zvezi Slovenije (AZS) na področju stikov z javnostmi in drugih projektov, prvič pa se je v novi vlogi predstavila na današnji novinarski konferenci evropskega prvenstva v gorskih tekih.

»Vedno sem si želela ostati v športu, v atletiki, ki jo najbolje poznam in v kateri sem domala vse življenje. Veseli me novo delo, ki bo zahtevno, saj ga je Katja Kustec doslej zelo dobro opravljala. Začela mi je že pomagati in me uvajati, tako da bom septembra lahko stopila v njene velike čevlje. Veselim se novega izziva in pomoči atletinjam in atletom, ki bo drugačna kot doslej,« je STA povzela besede 38-letnice.

Šestakova, ki je lanskega septembra povila drugo hčerko Ivo - z možem, nekdanjim atletom Matijo Šestakom, ima že štiriletno hčer Taro -, je zelo uspešno športno pot uradno končala lanskega 25. maja. Je slovenska rekorderka v dvorani (15,08 metra) in na prostem, na olimpijskih igrah leta 2008 v Pekingu je v izjemnem finalu skočila 15,03 metra in bila šesta, štiri leta pozneje v Londonu pa enajsta. Na dvoranskem svetovnem prvenstvu leta 2008 v Valencii je bila bronasta, leto pozneje pa na dvoranskem evropskem prvenstvu v Torinu srebrna.