Markoja v Münchnu končal z 49. mestom

Strelca Robert Markoja in Rajmond Debevec sta preizkušnjo v Münchnu končala s slabšima uvrstitvama.

Objavljeno
23. maj 2017 13.44
N. Gr., STA
N. Gr., STA
München - Slovenski strelec Robert Markoja je na današnji tekmi svetovnega pokala v Münchnu s 1162 krogi zasedel 49. mesto v disciplini malokalibrska puška trojni položaj na 50 metrov, medtem ko je njegov reprezentančni kolega Rajmond Debevec kraljevsko strelsko preizkušnjo z dvema krogoma manj končal na 59. mestu.

Markoja je na strelskem maratonu v klečečem položaju zadel 389, v ležečem 396 in stoječem 377 krogov. Malenkostno manj razpoložen je bil Debevec, ki je pred dnevi na tukajšnjem olimpijskem strelišču v disciplini malokalibrska puška leže na 50 metrov zasedel 36. mesto. Štiriinpetdesetletni Debevec je v nekoč njegovi paradni disciplini kleče zadel 385, leže 396 in stoje 379 krogov.

Za najboljša slovenska dosežka na letošnji drugi tekmi za svetovni pokal sta poskrbela Živa Dvoršak in Kevin Venta. Oba sta se prebila do 15. mesta, Dvoršakova na tekmi z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov, Venta pa na preizkušnji z malokalibrsko pištolo na 50 metrov.

Tretja tekma za svetovni pokal bo med 6. in 14. junijem v azerbajdžanski Gabali, veliki finale pa med 23. in 30. oktobrom v indijskem New Delhiju. Slovenske strelce in strelke med 21. junijem in 4. avgustom v azerbajdžanskem Bakuju čaka še nastop na evropskem prvenstvu z orožjem malega in velikega kalibra ter puško šibrenico.