Markovičeva po poškodbi že pod zmagovalnim odrom

Slovenska športna plezalka Mina Markovič je na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Puursu osvojila 4. mesto.

Objavljeno
22. september 2012 20.47
Posodobljeno
22. september 2012 20.47
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Puurs - Najboljša slovenska športna plezalka Mina Markovič je uspešno okrevala po poškodbi palca, zaradi katere je izpustila SP v Parizu, in na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v belgijskem Puursu že prišla do novega uspeha. Uvrstila se je na 4. mesto in z njim tudi ohranila skupno vodstvo v svetovnem pokalu v težavnosti.

»Tri tedne po tem, ko sem zlomila kost, je priti nazaj s četrtim mestom v svetovnem pokalu kar obetavno. Dalo mi je eno potrditev, da sem se sposobna po najhitrejši možni poti vrniti nazaj tja, kjer sem bila, ne le na stopničke, ampak tudi v boj za samo zmago. Na tej tekmi to sicer še ni bilo mogoče. Zato pa že za Atlanto pričakujem, da se bom suvereno vrnila s še bolj odločnim nastopom v boj za stopničke,« je po finalu dejala Markovičeva

Po tekmi je bil zelo zadovoljen trener slovenske tekmovalke Škofjeločan Roman Krajnik: »Moram reči, da sem bil zelo, zelo zadovoljen v bistvu že s samim finalom, ker smo bili po tej poškodbi v negotovosti, kje sploh smo. V finalu je odplezala najbolje v vseh štirih smereh na tej tekmi. S to tekmo moramo biti zelo zadovoljni, glede na to, kaj se je dogajalo. Gremo naprej. Mislim, da je Mina dobila dokaz, da je spet tam, kjer je že bila. Naslednja tekma bo že bistveno drugačna, na naslednji tekmi gremo na vrh.«

Preostali štirje Slovenci so nastope končali v polfinalu. Najbližje uvrstitvi v finale je bil veteran Klemen Bečan, ki je osvojil 13. mesto, Maja Vidmar je bila 14., Domen Škofic, 11. po kvalifikacijah, je nazadnje zasedel 18. mesto, Urban Primožič pa je tekmo končal na 23. mestu.

Pri ženskah je zmagala južnokorejska tekmovalka Jain Kim, svetovna podprvakinja iz Pariza, druga je bila Avstrijka Johanna Ernst, bronasta iz Pariza, tretja pa Avstrijka Magdalena Röck.

Pri moških je po diskvalifikaciji vodilnega po polfinalu svetovnega prvaka Avstrijca Jakoba Schuberta slavil Španec Ramon Julian Puigblanque. Drugo mesto je zasedel Švicar Cedric Lachat, tretji pa je bil Francoz Romain Desgranges.

Naslednja tekma svetovnega pokala v težavnosti bo onstran velike luže v Atlanti v ZDA 29. in 30. septembra, kamor se poleg Markovičeve odpravljajo še Maja Vidmar, Urban Primožič in Domen Škofic, oktobra sledi azijska turneja s tremi tekmami na Kitajskem, v Južni Koreji in na Japonskem, finalna tekma svetovnega pokala pa bo letos znova v Kranju 17. in 18. novembra, poroča STA.