Martin tudi po tretji etapi ostaja v rumeni majici

Na tretji etapi dirke po Pekingu je bil najhitrejši Italijan Francecso Gavazzi, Grega Bole je tudi to etapo končal v ozadju.

Objavljeno
11. oktober 2012 14.13
Posodobljeno
11. oktober 2012 14.21
CYCLING-CHN
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Peking - Nemški kolesar Tony Martin, svetovni prvak v kronometru, je po zmagi v drugi etapi dirke po Pekingu v današnji tretji osvojil 15. mesto. S tem je branilec lanske zmage in član ekipe Omega Pharma ohranil vodstvo v skupnem seštevku. V tretji etapi je slavil Italijan Francecso Gavazzi (Astana).

Gavazzi je slavil pred Ircem Danielom Martinom (Garmin-Sharp) in Norvežanom Edvaldom Boassonom Hagnom (Sky), ki sta tako kot petnajstouvrščeni Martin v cilj prišli v času zmagovalca. Tony Martin ima sedaj v skupnem seštevku 40 sekund prednosti pred Gavazzijem, še deset sekund več pa zaostaja tretjeuvrščeni Daniel Martin. Gorska etapa v dolžini 162,5 km je potekala večinoma v okolici velikega kitajskega zidu.

Edinega Slovenca na dirki Grege Boleta tudi tokrat ni bilo v ospredju, z zaostankom osmih minut in 25 sekund je zasedel 99. mesto in je skupno na 111. mestu (+21:57).