Mateja Pintar sklenila bogato kariero

Priznana slovenska paraolimpijka Mateja Pintar je na konferenci Sporto v Portorožu naznanila konec kariere.

Objavljeno
20. november 2015 00.15
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si
Portorož - Uspešna in priznana slovenska paraolimpijka Mateja Pintar je na konferenci Sporto v Portorožu naznanila, da končuje svojo športno pot. Pintarjevi bodo v lepem spominu ostale zlasti paraolimpijske igre leta 2004 v Atenah, kjer je osvojila zlato medaljo v namiznem tenisu. Štiri leta pozneje je bila v Pekingu še bronasta.

»Pravzaprav že tri leta nisem igrala, zato je bil ta prehod toliko lažji, vendar je uradna odločitev vendarle določen preskok v življenju. Težko bi rekla, da to počnem s težkim srcem ali da mi je žal, vesela sem za vse, kar sem doživela z namiznim tenisom. Mislim, da je napočil pravi trenutek, da poskušam delati še kaj drugega, čemur bom posvetila vso svojo energijo. Namizni tenis je bil lep del mojega življenja, zato se ni kar tako preprosto posloviti, vendar se že veselim novih izzivov. Zdaj delam kot prevajalka, kar sem tudi študirala, veselim pa se tudi stvari, ki sem jih prej zanemarjala in tega ni tako malo,« je v Portorožu za STA povedala 30-letna paraolimpijka.

»Zagotovo so se mi s to medaljo (zlato v Atenah; op. a.) uresničile otroške želje. To je največ, kar športnik lahko doseže. Z igranjem namiznega tenisa sem pridobila veliko izkušenj, spoznala različne življenjske stile, ljudi in nove kraje, zato mi ni žal, da sem mu posvetila dobršen del svojega dozdajšnjega življenja,« je za konec dodala Pintarjeva.