Mateja Šimic 30. na SP v triatlonu

Slovenska olimpijka Mateja Šimic je na SP v triatlonu v Londonu za zmagovalka zaostala dobre štiri minute.

Objavljeno
14. september 2013 14.38
OI London
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Najboljša slovenska tekmovalka v triatlonu, olimpijka Mateja Šimic, je nastop na svetovnem prvenstvu v Londonu končala na 30. mestu. Prestižne lovorike najboljše na svetu se je veselila 24-letna domača matadorka Non Stanford (po plavalnem delu je bila šele šestnajsta) s časom 2;01:32, na zmagovalni oder sta stopili še Irka Aileen Reid in Avstralka Emma Moffatt.

Triintridesetletna Šimičeva je po kilometru in pol plavanja (z njim je opravila s časom 19:27), 40 kilometrih kolesarjenja (1;09:16) in desetih pretečenih kilometrih (35:37, kar je bil 21. dosežek) ciljno črto prečkala štiri minute in deset sekund pozneje kot zmagovalka.

V slovenskem taboru se sicer lahko veselijo odličja, za katerega je poskrbel bronasti mlajši član Matija Meden v akvatlonu (kombinacija plavanja in teka), ekipni uspeh pa je dopolnil petouvrščeni Jaka Kaplan. Že včeraj pa je paratriatlonec Alen Kobilica končal tik pod stopničkami na nehvaležnem četrtem mestu, za udarno trojico je zaostal pičlih osem sekund.