Mateja Šimic na stopničkah v Turčiji

Slovenska triatlonka Mateja Šimic tretja na tekmi evropskega pokala v Istanbulu, uspeh je z 12. mestom dopolnila Monika Oražem.

Objavljeno
04. avgust 2013 19.01
OI London
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Istanbul - Slovenska triatlonka Mateja Šimic je uspešen nastop na tekmi evropskega pokala v Turčiji kronala s tretjim mestom, njen uspeh pa je dopolnila Monika Oražem, ki je končala kot dvanajsta. Oražmova je odlično plavala in iz vode prišla kot prva, skupina s Šimičevo vred je zamujala približno minuto, a je ubežnico kljub njenemu trudu na kolesarskem delu razmeroma hitro ujela.

Ob koncu kolesarskega dela sta bili Slovenki v večji vodilni skupini. Triintridesetletna Šimičeva je s suverenim tekom skočila celo na zmagovalni oder in še enkrat več dokazala, da sodi v ožji vrh evropskega triatlona (tudi obe tekmovalki pred njo sta bili udeleženki lanskih olimpijskih iger v Londonu), Oražmova - do pred kratkim še najstnica - pa je z 12. mestom vpisala uspeh kariere v članski konkurenci. Po nekaj težavah v prvem od treh krogov je naposled zmogla dovolj moči za lep dosežek v hudi vročini.