Matjaž Sluga že drugič svetovni podprvak

Slovenski jadralni padalci se s svetovnega prvenstva v natančnem pristajanju v albanski Vlori vračajo z odličjem.

Objavljeno
16. maj 2017 11.34
Matjaž Sluga (desno) in Anton Svoljšak
J. P.
J. P.

Skader - Slovenski jadralni padalci se s svetovnega prvenstva v natančnem pristajanju v albanski Vlori vračajo z odličjem, za katero je poskrbel Matjaž Sluga, ki je bil med 147 nastopajočimi tekmovalci drugi. Zanj je to že druga kolajna srebrnega leska s svetovnih prvenstev, enako uspešen je bil že predlanskega avgusta v indonezijskem Puncaku.

Za nameček se je član kluba Zlatorog Laško lani okitil z naslovom evropskega prvaka. Slovenski uspeh je v Albaniji dopolnil Anton Svoljšak, ki se je moral naposled zadovoljiti s trinajstim mestom, potem ko je bil dolgo časa vodilni, s štirimi zaporednimi pristanki brez napake pa je postavil celo nov svetovni rekord.

Svetovni prvak je postal Bolgar Cvetan Colov. Ekipno je bila slovenska izbrana vrsta šesta. Od ostalih naših udeležencev je Matjaž Ferarič zasedel 29. mesto, Jaka Gorenc je bil dve mesti slabši, Rok Preložnik pa 39. Med dekleti je bila Maja Navodnik Preložnik dvajseta (in skupno 119.), Valerija Padjen pa 25., generalno je zasedla 135. mesto.