Mayweather le nad sodniki ni imel nadzora

Floyd Mayweather ml.: Čeprav je 'Canelo' obetaven boksar, sem od začetka nadziral dvoboj, nisem pa imel nadzora nad sodniki.

Objavljeno
15. september 2013 10.34
Mayweather Alvarez Boxing
Mi. Š., šport
Mi. Š., šport

Las Vegas - Ameriški boksarski šampion Floyd Mayweather ml. (45 zmag, 26 s k. o., brez poraza) si je brez večjih težav izbojeval naslova svetovnega prvaka v polsrednji kategoriji po različicah WBA in WBC, potem ko je po točkah s 116:112, 117:111 in 114:114 premagal Saula Alvareza (42 zmag, 30 s k. o., 1 neodločen izid, 1 poraz).

»Čeprav je 'Canelo' nadvse obetaven boksar, sem od vsega začetka nadziral dvoboj, nisem pa imel nadzora nad sodniki,« se je Mayweather ml. - tako kot tudi drugi v razprodani areni hotela MGM Grand s slovitima filmskima igralcema Jackom Nicholsonom in Denzlom Washingtonom na čelu - čudil sodnici C. J. Ross, ki je kot edina videla izenačen dvoboj med njim in Alvarezom. Še 116:112, kolikor je v Floydovo korist točkoval Dave Moretti, ne kaže realnega stanja v ringu. Ameriški superzvezdnik je bil pač veliko boljši, kar je priznal tudi 23-letni Mehičan.

»Floyd je bil enostavno prehiter, zaradi česar ga nisem mogel ujeti,« je po prvem profesionalnem porazu povedal Alvarez, ki se lahko tolaži z zaslužkom v višini šestih milijonov ameriških dolarjev. Na Mayweatherjev račun jih bo kapnilo najmanj 41,5 milijona $.