Mayweather ubranil naslov prvaka

Floyd Mayweather je po točkah premagal Marcosa Maidano in ubranil naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji.

Objavljeno
14. september 2014 09.54
Mayweather Maidana Boxing
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Las Vegas - Ameriški boksar Floyd Mayweather je ubranil naslov prvaka velterske kategorije, potem ko je po točkah premagal Argentinca Marcosa Maidano.

Argentinski izzivalec se je vseh dvanajst rund upiral svetovnemu prvaku, na koncu pa so se sodniki soglasno odločili v prid Mayweatherja (116:111, 116:111 in 115:112).

Med borbo se je zgodil tudi manjši incident, saj je Mayweather obtožil svojega nasprotnika, da ga je med osmo rundo ugriznil v roko (v zgornjem videu).

»Ugriznil me je v prste, tako da je bila moja leva roka otopela in je od tiste runde naprej nisem mogel tako dobro uporabljati. Bil je težak nasprotnik. Imam nekaj modric, vendar sem poslušal svojega očeta, ki mi je dejal, naj ga udarjam in se obenem izognem njegovim udarcem. Za svoj nastop bi si dal oceno C ali C-, saj me je nekajkrat udaril in vem, da se lahko bolje borim,« je povedal Maywaether, ki je ostal poražen tudi po svoji 47. profesionalni borbi in si prislužil približno 24,7 milijona evrov.

Marcos Maidana je po dvoboju zanikal ugriz: »Ne vem, kako lahko reče, da sem ga ugriznil s ščitnikom za zobe, saj nisem pes,« je pojasnil Argentinec, ki je v svoji 40. borbi doživel peti poraz.