Mayweatherja se je lotil celo s komolci in zobmi

Marcos Maidana se po drugem zaporednem porazu ni strinjal s sodniško odločitvijo.

Objavljeno
14. september 2014 22.53
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Las Vegas – Čeprav je argentinski boksar Marcos Maidana poskušal vse, da bi se Floydu Mayweatherju oddolžil za majski poraz, ni našel poti do zmage ter šampionskih pasov v velterski kategoriji po različicah WBA in WBC. Kljub temu se je počutil kot zmagovalec.

»Bil sem agresivnejši, ves čas napadal, medtem ko je Floyd zgolj bežal pred menoj,« je 31-letni Argentinec po svojem petem neuspehu (ob 35 zmagah, 31 s k. o.) razlagal, zakaj se ne strinja s sodniško odločitvijo, po kateri je izgubil s 111:116, 112:115 in 111:116. A jih ni bilo malo, ki so menili, da jo je Maidana, ki je poskušal šest let starejšega Američana vnovič presenetiti tudi z umazanimi udarci (s komolcem in celo ugrizom v tekmečev prst!?), s takšnim izidom včeraj še dobro odnesel.

Mayweather, ki je slavil še 47. zaporedno zmago (26 jih je dosegel z nokavtom), je po novem uspehu potarnal, da od osme runde, v kateri naj bi ga izzivalec ugriznil (iz posnetka to ni bilo dobro razvidno), ni mogel več boksati z levico.

Maidana je zanikal sporno potezo. Na vprašanje, ali si je pomagal tudi z zobmi, je odvrnil s pozdravi v domovino, po nadaljnjem drezanju novinarjev pa le dejal: »Ne, ne, mogoče je svojo rokavico vtaknil v moja usta. Morda je menil, da sem pes.« Omeniti kaže še, da je Mayweather, ki je že drugo leto zapored najbolje plačani športnik na svetu, prejel vsaj 36 milijonov dolarjev (888.889 na minuto), Maidana pa tri milijone dolarjev.