Med kajakaši Oven in Novakova, v sprintu Žnidarčič, Hočevar najboljši kanuist

Spustaše nove preizkušnje v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah ter izbirne tekme čakajo že prihajajoči vikend na Vrbasu v Banjaluki.

Objavljeno
17. april 2017 23.21
KAJAK/KANU SPUST NA DIVJIH VODAH
A. V.
A. V.
Tacen - Znani so državni prvaki v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah. Med kajakaši si je naslov priveslal Simon Oven, v sprintu pa Nejc Žnidarčič, Simon Hočevar je bil najboljši kanuist v obeh disciplinah, tudi v dvojcu skupaj z Maksom Frančeškinom, med kajakašicami pa si je naslova državne prvakinje v sprintu in klasiki priveslala Ajda Novak.

Na začetku kajakaške sezone 2017 smo že dobili državne prvake v spustu na divjih vodah, ki so se na Savi merili v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah. Poleg državnega prvenstva sta tekmi služili tudi kot prvi izbirni tekmi za sestavo reprezentance. V klasičnem spustu si je naslov državnega prvaka med kajakaši priveslal Simon Oven, v sprintu pa Nejc Žnidarčič. Simon Hočevar je bil najboljši kanuist v obeh disciplinah, prav tako tudi v dvojcu skupaj z Maksom Frančeškinom, med kajakašicami pa si je naslova državne prvakinje v sprintu in klasiki priveslala Ajda Novak.

V soboto so se spustaši na Savi Dolinki potegovali za naslove državnih prvakov v klasičnem spustu, kjer je med kajakaši po 13 minutah, 42 sekundah in 46 stotinkah veslanja do naslova prvaka prišel član Kajak kanu kluba Ljubljana Simon Oven. Le 1,80 sekunde za Ovnom je ciljno linijo prečkal njegov klubski kolega Anže Urankar, tretje mesto pa je osvojil Nejc Žnidarčič.

Med kanuisti sta na tekmi prvi mesti sicer zasedla Hrvata Emil Milihram in Tomislav Lepan, a je v razvrstitvi državnega prvenstva slavil sicer tretjeuvrščeni Simon Hočevar. Drugo mesto v državnem prvenstvu si je priveslal njegov brat Matej Hočevar, tretji pa je bil Luka Žganjar. Simon Hočevar je do naslova državnega prvaka prišel tudi v konkurenci dvojcev, kjer je združil moči z Maksom Frančeškinom, druga sta bila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, tretja pa Vid in Maj Oštrbenk. Med kajakašicami je bila najboljša Ajda Novak, druga je bila Eva Alina Hočevar, tretja pa Helena Domanjko.

Dan kasneje so se spustaši v Tacnu borili še za naslove državnih prvakov v sprintu na divjih vodah. Med kajakaši je slavil Nejc Žnidarič, pred Vidom Debeljakom in Simonom Ovnom. Zelo napeto je bilo med dvojci, kjer sta Simon Hočevar in Maks Frančeškin zmagala z vsega dvema stotinkama prednosti pred Luko Žganjarjem in Petrom Žnidaršičem, tretja pa sta bila Vid in Maj Oštrbenk. Tudi v sprintu je bil med kanuisti najboljši Simon Hočevar, drugi je bil Luka Žganjar, tretji pa Juš Javornik. Med kajakašicami je bila tako kot v klasiki najuspešnejša Ajda Novak, druga je bila Lea Novak, tretja pa Eva Alina Hočevar.

Spustaše nove preizkušnje v klasičnem spustu in sprintu na divjih vodah ter izbirne tekme čakajo že prihajajoči vikend na Vrbasu v Banjaluki.