Med svetniki tudi Bonova, Smodiš, Hauptman, Rebolj

Marta Bon znova izvoljena v ljubljanski mestni svet, Matjaž Smodiš v Novem mestu, Dušan Hauptman pa v Litiji.

Objavljeno
07. oktober 2014 17.42
Ljubljana 23.3. 2011, Marta Bon foto: Tomi Lombar
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Številni nekdanji vrhunski športniki se po končani karieri aktivno vpletajo v lokalne skupnosti, kar nekaj se jih je tako znašlo tudi na listah kandidatov na zadnjih lokalnih volitvah.

Med njimi je bila tudi Marta Bon, selektorica slovenske ženske rokometne reprezentance in trenerka rokometašic Krima Bonova, ki je kandidirala na listi novega starega ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Bonova je bila znova izvoljena v mestni svet in bo tako nastopila svoj že tretji mandat mestne svetnice. Bonova je bila na županovi listi na visokem šestem mestu, svoje ime pa je Jankovićevi listi posodil tudi slovenski košarkarski selektor Jure Zdovc, ki pa je bil povsem pri repu seznamu, na ne-izvoljivih mestih.

V Novem mestu je bil za občinskega svetnika izvoljen košarkar Matjaž Smodiš. Nekdanji kapetan reprezentance, ki je svojo bogato kariero sklenil v Krki, je kandidiral na nestrankarski listi Ivana Kralja.

Tudi nekdanji košarkarski as Olimpije Dušan Hauptman bo odslej vpleten v vodenje lokalne skupnosti, in sicer v domači Litiji, kjer se je s svojo neodvisno listo potegoval za sedež občinskega svetnika. Volilo ga je kar deset odstotkov volivcev, ki so se odpravili na volišča v njegovi volilni enoti. Njegova lista bo imela v litijskem občinskem svetu dva mandata.

Na Jesenicah se je za županski položaj potegoval nekdanji hokejist Miha Rebolj in bil na robu preboja v drugi krog, v katerem se bosta pomerila dosedanji župan SD Tomaž Tom Mencinger in nestrankarski kandidat Ahmed Pašić. Rebolj, kandidiral je na listi stranke premiera Mira Cerarja, je pristal na tretjem mestu, na podlagi dobrega izida pa mu je pripadlo mesto v jeseniškem občinskem svetu.

Za župana je občini Log-Dragomer kandidiral tudi motociklist Miran Stanovnik. Puščavski lisjak je napredoval v drugi krog, v katerem se bo pomeril z Boštjanom Riglerjem.