Miloš Janša ni več veslaški selektor

Zakaj? Zaradi stagnacije vrhunskih dosežkov v zadnjem obdobju in razhajanja pogledov na dolgoročni razvoj panoge.

Objavljeno
12. september 2014 15.43
*uho* Milan JANSA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Veslaška zveza Slovenije se je zaradi stagnacije vrhunskih tekmovalnih dosežkov v zadnjem obdobju in razhajanja pogledov na dolgoročni razvoj panoge pri nas danes razšla z dolgoletnim selektorjem slovenskih reprezentanc Milošem Janšo, tvorcem številnih izjemnih uspehov slovenskih tekmovalcev na največjih tekmovanjih. Predsednik zveze Jošt Dolničar bo iskanje njegovega naslednika začel v prihodnjih dneh.

Janša je bil za selektorja nazadnje imenovan lansko pomlad, sicer pa je bil edini na tem stolčku v času samostojne Slovenije. Štiriinšestdesetletni Blejec, po izobrazbi pravnik, je bil sicer trener večine posadk, ki so na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih osvajale odličja od osemdesetih let prejšnjega stoletja dalje.

Dolničar, ki za nedoločen čas prevzema nujno koordinacijo reprezentančnih obveznosti, je glede razrešitve pojasnil: »Za takšno potezo sem se odločil zavoljo stagnacije vrhunskih in načrtovanih tekmovalnih rezultatov v zadnjem obdobju in zavoljo razhajanja v pogledih na dolgoročni razvoj veslanja in reprezentance. Nastopil je trenutek, ko je treba prevetriti delovanje na ravni veslaških reprezentanc in ponuditi priložnost novim pogledom in ljudem. Ob tem se Milošu Janši v svojem imenu in v imenu VZS zahvaljujem za dolgoletno delo in vrhunske rezultate, katerih tvorec je bil.«