Mina in Domen ostajata na vrhu

Tudi na drugi tekmi državnega prvenstva v težavnostnem plezanju sta zmagala Mina Markovič in Domen Škofic.

Objavljeno
28. september 2014 13.08
jsu/mina
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Tržič - Na drugi tekmi letošnjega državnega prvenstva v težavnostnem plezanja sta primat pri članih obdržala Mina Markovič pri članicah in Domen Škofic.

Škofic (ŠPO Radovljica) je kot edini v moškem finalu smer preplezal do vrha za še drugo letošnjo zmago na DP v težavnosti. Drugo mesto je zasedel Jure Raztresen (PK Škofja Loka), ki je padel v drugi polovici smeri, od vrha ga je ločilo šest gibov. Tretji je bil Urban Primožič, četrti pa Milan Preskar, oba člana škofjeloškega kluba.

Pri članicah je še drugo letošnjo zmago slavila Markovičeva (ŠPK Plus Sežana), ki je na nedavnem prvenstvu v Španiji osvojila težavnostno srebro in kombinacijski bron. Vrh smeri sta pri članicah osvojili dve tekmovalki. Podvig Markovičeve je ponovila Tjaša Kalan (AO Kranj), ki pa je bila druga na podlagi nekoliko slabšega kvalifikacijskega izida. Tretja je bila Rebeka Kamin (ŠPO Domžale), četrta Jera Lenardič (AO Kranj), peta pa Katja Kadič (ŠPO Rašica).

Prihodnjo sezono bo v Log-Dragomeru tekma članskega državnega prvenstva v balvanih, tretjega tekma DP v težavnosti pa bo 8. novembra v Škofji Loki. Državno prvenstvo se bo sklenilo s tradicionalnimi plezalnimi dnevi Kranja od 28. do 30. novembra.