Mina Markovič in Jernej Kruder tik pod vrhom

Na balvanski tekmi izbranih povabljencev v Stuttgartu sta slovenska športna plezalca zasedla drugo oziroma tretje mesto.

Objavljeno
21. september 2014 14.38
jsu/mina
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Stuttgart - Slovenska športna plezalca Mina Markovič in Jernej Kruder nadaljujeta vrhunske nastope v tej sezoni, tokrat sta se zavihtela na stopničke na prestižnem balvanskem tekmovanju izbranih povabljencev Adidas RockStars v Stuttgartu. Ptujčanka je zasedla drugo mesto in morala premoč priznati le Japonki Akijo Noguči, Celjan, ki je branil lansko zmago, pa je bil tretji. Preizkušnja je tudi zapečatila za naš tabor izjemno uspešno balvansko sezono, v kateri se je Kruder okitil tudi s srebrom na avgustovskem svetovnem prvenstvu v Münchnu.

Naš najboljši predstavnik v moški konkurenci kvalifikacij ni najbolje začel, saj je polfinale ujel za las z 20. dosežkom. Nato pa je 23-letni as dobro stopnjeval formo in se s četrtim dosežkom prebil v finale, tam pa premoč priznal edinole Kanadčanu Seanu McCollu in Korejcu Jongwon Chonu. Klemen Bečan, Domen Škofic in Gregor Vezonik so v kvalifikacijah zasedli 22., 23. in 28. mesto.

Markovičeva, ki je zavoljo priprav na težavnostno svetovno prvenstvo v Gijonu izpustila del letošnje balvanske sezone, se je že v kvalifikacijah izstrelila na tretje mesto, v polfinalu skočila na drugo, ki ga je zadržala tudi v finalu. Jernejeva mlajša sestra, komaj 16-letna Julija Kruder, je obtičala v polfinalu na še vedno zelo spodobnem devetem mestu.