Mina Markovič v Rusiji tik pod stopničkami

Prvič v sezoni svetovnega pokala v težavnostnem plezanju se je zgodilo, da Mina Markovič ni končala na zmagovalnem odru.

Objavljeno
29. september 2013 21.52
lvi*Markovic
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Perm – Slovenska športna plezalka Mina Markovič je na težavnostni tekmi svetovnega pokala v ruskem Permu šele prvič v sezoni ostala brez uvrstitve na zmagovalni oder. Obtičala je tik pod stopničkami na četrtem mestu, v finalu se je v moški konkurenci znašel tudi mladi Domen Škofic in končal kot deveti.

Ptujčanka je imela tudi kanček smole. Štiri tekmovalke za hrbtom zmagovalke, Korejke Jain Kim, so namreč padle na istem oprimku, zato je o uvrstitvi odločal čas v smeri. Branilka naslova najboljše iz pretekle sezone je torej potegnila kratko. »Res ne morem biti zadovoljna, saj sem padla dosti prezgodaj in nisem odplezala, kot bi si želela. Tekma je za mano, zdaj grem domov trenirat in s polno mero motivacije čakam prihodnje preizkušnje,« je pojasnila Markovičeva.

»Zadovoljen sem z novim finalom, škoda pa, da nisem mogel pokazati vsega, kar znam. Noga mi je namreč zdrsnila prav v trenutku, ko sem se umiril in bil pripravljen nadaljevati smer. V sekundi je bilo vsega konec, take napake nisem pričakoval, saj še nisem bil pripravljen na gib. Upam, da se bo enkrat vse skupaj obrnilo v mojo korist, grem osredotočen dalje na prihodnjo tekmo,« pa je poudaril Škofic. Klemen Bečan je zasedel končno 16. mesto, Tina Šušteršič pa je bila 25.