Miranu Vauhu bron na EP v štirikrosu

Slovenski gorski kolesar Miran Vauh je izkoristil okrnjeno konkurenco in se na EP v Bolgariji veselil 3. mesta v štirikrosu.

Objavljeno
05. oktober 2013 22.41
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Plovdiv – Slovenski gorski kolesar Miran Vauh se je izkazal na evropskem prvenstvu v bolgarskem Pamporovu, saj je v disciplini štirikros osvojil bronasto odličje. V precej zimskih razmerah se je naslova najboljšega na stari celini v dokaj okrnjeni konkurenci veselil Čeh Jakub Riha, med dekleti je z vso konkurenco opravila Francozinja Emmeline Ragot.

Evropsko prvenstvo v spustu in štirikrosu (disciplini, v kateri se med seboj hkrati pomerijo štirje kolesarji na kratki progi v spustu) je bilo sprva predvideno v julijskem terminu v bolgarskem Sopotu, a so ga morali prireditelji odpovedati. Ker se je sezona za večino tekmovalcev že končala, v Pamporovu med nastopajočimi ni bilo številnih kandidatov za najvišja mesta, kar je odprtih rok izkoristil Vauh in se v domovino vrača z bronom okrog vratu.

Poleg njega sta med moškimi slovenske barve zastopala še Urban Rotnik, ki je bil deseti, in Matej Stapič, ki je končal na 16. mestu, edina slovenska zastopnica med dekleti Zarja Černilogar pa se je lahko veselila sedmega dosežka.

Jutri bodo prireditelji v Pamporovu po streho spravili še preizkušnjo v spustu. Na štartu bosta poleg zmagovalcev evropskega pokala Vauha in Černilogarjeve še Žiga Pandur in mladinec Jure Žabjek.