Monika Potokar spet v Mariboru

Slovenska odbojkarska reprezentantka je v minuli sezoni v majici Stiinte Bacau nastopala tudi v ligi prvakinj.

Objavljeno
14. oktober 2014 10.08
pivk/calcit volleyball -novo kbm branik
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport

Maribor - Ko je že dišalo po tem, da bodo državne prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branik, v novo sezono štartale s še bolj pomlajeno zasedbo kot doslej, so v Mariboru tik pred zdajci v svoje vrste zvabili izkušenejšo igralko, 26-letno reprezentančno sprejemalko Moniko Potokar, ki je svojčas - pred odhodom v tujino - že nosila tudi majico Branika.

V njej je v treh letih osvojila vse, kar je bilo na domačih parketih možno, preden se je s trebuhom za kruhom odpravila na tuje in si delodajalce našla najprej v Italiji in Franciji, v minuli sezoni pa tudi pri romunski Stiinti Bacau, s katero je vknjižila vse domače naslove in nastopala tudi v ligi prvakov.

»Ob tako mladi zasedbi smo se trudili najti igralko, ki bi lahko pomagala z izkušnjami in znanjem, obenem pa se tudi vklopila v okolje. Monika je ravno zaradi svoje uspešne zgodovine z našim klubom in vtisa, ki ga je v treh letih pustila, idealna rešitev v tem trenutku,« je ob podpisu enoletne pogodbe z grosupeljsko igralko poudaril direktor kluba Mitja Koželj.

Potokarjeva se bo na sprejemalskem položaju, ki ga je poleti zapustila Urška Igličar, pridružila Ani Starčević in Niki Blagne, ki pa se bo po hudi poškodbi vrnila šele v drugi polovici sezone, ter mladi novinki iz Braslovč Aniti Sobočan. Sveži obrazi v ekipi so še korektorka Darja Eržen, blokerka Ela Pintar (obe Zgornja Gorenjska) in libero Karmina Sužnik, ki so jo poiskali v domačem bazenu, zamenjala pa bo izkušeno Srbkinjo Stefano Proković. Pod taktirko uspešnega trenerja Bruna Najdiča v prihodnje ne bo več vadila blokerka Elena Kučej.