Mrakova in Macarolova peti na svetu

Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem prvenstvu v olimpijskem jadranju v razredu 470 končali na petem mestu.

Objavljeno
20. september 2014 20.47
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Santander - Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem prvenstvu v olimpijskem jadranju v razredu 470 osvojili peto mesto in si že prijadrali olimpijsko vozovnico za olimpijske igre v Riu de Janeiru leta 2016. Tam bomo videli tudi Vasilija Žbogarja.

Na svetovnem prvenstvu v jadralnih razredih se je danes tekmovanje zaključilo za vse slovenske predstavnike. Poleg Mrakove in Macarolove v dvosedu 470 si je nastop na OI zagotovil še Vasilij Žbogar v enosedu finn.

Mrakova in Macarolova sta danes nastopili v plovu za odličja, kjer sta odlično jadrali in ga končali na tretjem mestu ter se s sedmega mesta povzpeli na končno peto mesto. S tem uspehom sta dopolnili odličen dosežek iz evropskega prvenstva, kjer sta bili bronasti. Svetovni prvakinji sta postali Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar, srebrni sta bili predstavnici Nove Zelandije Jo Aleh in Polly Powrie, bronasti pa Britanki Hannah Mills in Saskia Clark, poroča STA.

»Na začetku današnjega plova ni kazalo najbolje. Vedeli sva, da so pogoji nepredvidljivi in da veter obrača ter da se bo lahko vrstni red med regato spreminjal. Mislim, da sva dobro izkoristili vse najine priložnosti in na koncu v cilj prišli kot odlični tretji,« je povedala Mrakova, ki je z aktualno sezono zelo zadovoljna, dobri rezultati pa so ji zvišali apetite tudi za prihodnja leta. »Cela sezona je bila podrejena temu svetovnemu prvenstvu. Zadovoljna sem, da se je tako izšlo. Cilji še naprej ostajajo visoki, saj veva, da imava še veliko stvari za popraviti ter da še imava še rezerve. Še naprej bova vneto trenirali ter se pripravljali. Do Ria je še dve leti, od sedaj naprej morava vse podrediti jadranju,« je še dodala 26-letna Primorka.

V razredu finn se zaradi brezvetrja danes ni jadralo, tako da je Žbogar končal na 12. mestu, le pet točk od želenega plova za odličja, ki bo na sporedu v nedeljo. Gašper Vinčec je prvenstvo končal na 35. mestu. Svetovni prvak je dan pred koncem tekmovanja postal Britanec Giles Scott, ki ima pred drugouvrščenim Hrvatom Ivanom Kljakovičem Gašpičem neulovljivih 20 točk prednosti. Tretji je dan pred koncem Francoz Jonathan Lobert.