Mrakova in Macarolova zadržali sedmo mesto

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta na svetovnem prvenstvu v Santanderju ohranili sedmo mesto v razredu 470.

Objavljeno
18. september 2014 22.06
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Santander - Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v današnjih plovih svetovnega prvenstva v razredu 470 zasedli 15. in 12. mesto ter zadržali skupno sedmo mesto.

Na prvem mestu sta Novozelandki Jo Aleh in Polly Powrie, na drugem Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar, tretji pa sta Američanki Anne Haeger in Briana Provancha.

»Danes smo odjadrali tri regate po močnem vetru. Prvo sva začeli odlično in do zadnje orce bili tretji, vendar se nato zvrnili in zgubili veliko mest. V drugi se nisva najboljše znašli, v tretji to popravili in končali na petem mestu. Z današnjim jadranjem nisva zadovoljni, saj sva ponovno podarili preveč točk, v petek se bova borili na vso moč,« sta ocenili Marakova in Macarolova.

Žbogar 14., Vinčec 33.

Slovenija ima v razredu finn dva predstavnika. Vasilij Žbogar je bil danes 10. in 19. ter v skupnem seštevku na 14. mestu, Gašper Vinčec pa 36. in 24. ter je skupno 33. V najboljšem položaju je Britanec Giles Scott, drugi je Francoz Jonathan Lobert, tretji pa Hrvat Ivan Kljakovič Gašpič (19).

V moškem dvosedu 470 so danes odjadrali tri plove. Slovenca Domen Vasič Stepančič in Jakob Božič sta plove končala na 36., 27. in 14. mestu ter skupno zasedata 70. mesto. V vodstvu sta Avstralca Mathew Belcher in William Ryan, druga sta Hrvata Šime Fantela in Igor Marenič, tretja pa Grka Panagiotis Mantis in Pavlos Kagialis.