Na Češkem za SP v Kolumbiji

Dvoranski nogomet: Francija danes prva ovira.

Objavljeno
08. december 2015 19.21
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly

Ljubljana – Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je leta 2011 za las ostala brez prve uvrstitve na svetovno prvenstvo v dvoranskem nogometu, potem ko jo je v dveh tekmah izločila Češka (2:0, 1:4). Zdaj je napočil trenutek za delno oddolžitev, ki pa še ne bi prinesla glavne nagrade, uvrstitve na SP leta 2016 v Kolumbiji.

Od danes do nedelje bo v Chomutovu eden od sedmih gostiteljev kvalifikacijskih turnirjev. Ob češki bodo igrale še ekipe Kazahstana, Francije in Slovenije. V izločilni del kvalifikacij vodita prvi dve mesti. Med 22. marcem in 14. aprilom bodo še izločilne tekme.

Na svetovni lestvici sta najvišje uvrščeni Češka (11) in Slovenija (16). Kazahstan je 18., a je okrepljen z naturaliziranimi Brazilci, Francija je 36.

»Utrdili smo zmagovalno miselnost, imamo visoke cilje. Želimo si napredovanja, potem bi bilo vse mogoče. Francozi bodo trening tekmeci in računam, da bomo najboljšim varčevali moči. Brazilski Kazahstan je zelo uigran, s Čehi imamo še neporavnane račune,« je strnil misli o tekmecih selektor Andrej Dobovičnik, ki je že 10 let na čelu reprezentance. Zaradi poškodbe je doma ostal Uroš Kroflič.

Spored naših tekem, danes: Slovenija – Francija (19); 11. t. m.: Slovenija – Kazahstan (16.30); 13. t. m.: Slovenija – Češka (16).