Na EP v Turčiji slovenska osmerica

Osem slovenskih karateistov se bo na evropskem prvenstvu v turškem Kocaeliju potegovalo za odličja.

Objavljeno
03. maj 2017 12.12
GAMES-ASIAN/
N. Gr.
N. Gr.
Ljubljana - Turško mesto Kocaeli bo od četrtka pa do nedelje gostilo 52. evropsko člansko prvenstvo v karateju. Slovenske barve bo v športnih borbah branilo sedem posameznikov, predstavnika pa bo Slovenija imela tudi v katah. Ekipa je že na prizorišču, danes pa jo čaka žreb in potrditev prijav.

O uvrstitvah je v marsikaterem športu nehvaležno govoriti, to še kako velja tudi za borilne športe, kjer je precej odvisno od žreba in dnevne forme borcev in bork. Slovenske barve bodo v športnih borbah branila tri dekleta in štirje fantje ter karateist v katah. To bo Aljaž Klaneček (Zmaj). V športnih borbah bodo pri dekletih nastopile Tjaša Ristić (Kranj, do 61 kg), Lina Pušnik (Žalec, do 68 kg) in Kaja Budič (Kolektor Idrija, nad 68 kg), pri fantih pa Blaž Hribovšek (Trbovlje, do 60 kg), Denis Gorenc (Hrastnik, do 75 kg), Mladen Railić (Piran, do 67 kg) in Matija Matijević (Ljubljana, do 84 kg).

Ekipo vodijo Drago Ristić (direktor), Matjaž Končina (selektor za borbe) in Bor Dereani (selektor za kate). Kvalifikacije in repasaži bodo na sporedu v četrtek in petek, v petek bo nastopila tudi ženska ekipa (Budič, Ristić in Pušnik), odločilna dneva v borbah za odličja bosta sobota in nedelja.