Na glavnem turnirju na Otočcu pet slovenskih igralcev

Na glavnem turnirju namiznoteniškega OP Slovenije bo na Otočcu igralo pet Slovencev.

Objavljeno
27. april 2017 20.32
sipic/ NAMIZNI TENIS SLO TUR
N. Gr.
N. Gr.
Otočec - Na glavnem turnirju odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu na Otočcu - začel se bo v petek, bo nastopilo pet slovenskih igralcev. Darku Jorgiću, Deniju Kožulu, Alex Galič in Manci Fajmut, ki so bili nanj uvrščeni neposredno, se je prek kvalifikacij pridružil še 38-letni veteran Uroš Slatinšek.

Nekdanji reprezentant, ki mu igranje niti ni več prioriteta, saj mu je pomembnejše delo trenerja mladih igralcev v novomeški Krki, je najprej dobil dva dvoboja v predtekmovalni skupini, premagal je tudi Avstrijca Simona Pfefferja, ki je bil zanj na Otočcu usoden lani, nato pa je v dodatnih kvalifikacijah ugnal še Paragvajca Marcela Aguirreja. Odločilni dvoboj za uvrstitev med 64 najboljših je sicer slabo začel, izgubil prvi niz, a se v nadaljevanju s pomočjo glasnih navijačev prebudil, gladko dobil naslednje štiri in se glasno veselil uspeha. »Na kaj takega nisem računal, presenetil sem samega sebe,« je bil po dvoboju presenečen Velenjčan, ki že dolgo živi in igra na Dolenjskem.

V kvalifikacijah je med Slovenci najbolj razočaral Jan Žibrat, ki je v predtekmovalni skupini dvakrat zmagal, a je bil zanj zaradi kroga treh izenačenih igralcev usoden že en sam poraz. »Ne vem, kaj se dogaja. Na treningu je odličen, nimaš mu česa popravljati, ko pa pride v ring, pa je povsem drug človek, njegova igra prav nič ne spominja na tisto s treningov,« je bil nad nekdaj najbolj obetavnim slovenskim igralcem razočaran dolgoletni reprezentančni selektor Bojan Rak, ki se ni mogel veseliti niti dosežkov Toma Šfiligoja, Petra Hribarja, Tilna Cvetka, Erika Paulina, Tilna Novaka, Črta Grma Urbančiča in še enega veterana Mitje Horvata. Ti so v kvalifikacijah vsi skupaj zbrali le eno zmago, enkrat je bil uspešen Šfiligoj.

Podobno ali še slabše je šlo mladim slovenskim dekletom, za edino zmago v kvalifikacijah je poskrbela Ana Tofant, a je bilo to premalo za napredovanje. Aleksandra Vovk je oba kvalifikacijska dvoboja izgubila s 3:4, brez zmage pa so tekmovanje končale še Katarina Stražar, Gaja Mavri, Lea Paulin, Ivana Zera in Katja Gutnik.

V četrtkovem večernem sporedu turnirja bodo kvalifikacije končale še dvojice.